­ Voeding drachtige merrie *Pavo Voedingsweetje* - KNHS

Voeding drachtige merrie *Pavo Voedingsweetje*

Geplaatst op 15 januari 2020

Met het fokkerijseizoen in het vooruitzicht verandert langzaam de voedingsbehoefte van de drachtige merrie. Wist je bijvoorbeeld dat een veulen in de laatste drie maanden van de dracht maar liefst 70% groeit? Logisch dat je je merrie dan extra moet ondersteunen met voeding.

In de eerste acht maanden volstaat het normale rantsoen van de merrie, maar in de laatste drie maanden van de dracht verandert de voedingsbehoefte van de merrie enorm. Dit is het moment waarop het veulen in de baarmoeder een enorme groeispurt doormaakt. De voedingsstoffen die voor deze groei nodig zijn, worden in de baarmoeder via de bloedstroom en na de geboorte via de melk van de merrie doorgegeven. Bij tekorten aan bepaalde voedingsstoffen kan de aanleg voor beengebreken zoals OC(D) ontstaan. In de merriebrok Pavo PodoLac zitten alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een optimale groei en ontwikkeling van het veulen.

Meer weten over de dracht van een merrie of heb een vraag over het rantsoen van jouw eigen paard of pony? Het hele artikel lees je hier

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pavo, KNHS-partner op het gebied van paardenvoeding. www.pavo.nl

Categorie: Drachtig, drachtige merries, merrie, Pavo

Ander Nieuws

  • Pavo en KNHS verlengen partnership
    Pavo en KNHS verlengen partnership
  • KNHS Ledenvoordeel in Paard&Sport
    KNHS Ledenvoordeel in Paard&Sport
  • 10 tips om je magere paard dikker te krijgen *Pavo Voedingsweetje
    10 tips om je magere paard dikker te krijgen *Pavo Voedingsweetje