­ Wereldkampioenschap vierspannen Valkenswaard geannuleerd - KNHS

Wereldkampioenschap vierspannen Valkenswaard geannuleerd

Geplaatst op 02 oktober 2020 in Mennen & para

Het wereldkampioenschap voor vierspannen - Driving Valkenswaard International (DVI) dat volgende week in Valkenswaard zou plaatsvinden, is geannuleerd. Een grote teleurstelling voor de deelnemers, organisatie en de KNHS.

Het bestuur van de organisatie van DVI en de gemeente Valkenswaard hebben vanmorgen overleg gehad over de meest recente ontwikkeling rond Covid-19. Na dit overleg en het afwegen van alle mogelijkheden heeft de burgemeester besloten om de bestaande vergunning voor het evenement in te trekken. De organisatie had tot vandaag toestemming en de benodigde vergunningen om het WK door te laten gaan. Aan alle voorwaarden was voldaan en alles was gericht op een veilige wedstrijd zonder publiek binnen de geldende wet- en regelgeving.

De organisatie van Driving Valkenswaard International laat in haar persbericht weten dat ze diep teleurgesteld is. Zij  wilde ondanks alle beperkingen die corona met zich meebrengt, laten zien dat het mogelijk is om deze mooie sport ook in wedstrijdverband te beoefenen. De organisatie heeft veel werk verzet uit liefde voor de vierspansport. Alles stond klaar voor een veilig WK dat aan alle eisen voldeed en vergunningen waren geregeld. Dit besluit van de gemeente is keihard aangekomen.

Technisch Directeur van de KNHS Iris Boelhouwer is ook teleurgesteld dat het evenement niet door kan gaan. “Wij hadden ons verheugd op een mooi evenement en spannende sport in deze moeilijke tijd. Dat het nu op het laatste moment toch niet kan is uiteraard een enorme teleurstelling, maar de volksgezondheid gaat voor.”

Foto Krisztina Horvath

Ander Nieuws

  • Saskia Siebers en Nederlands team winnen goud op WK Enkelspan
    Saskia Siebers en Nederlands team winnen goud op WK Enkelspan
  • WK mennen Pau 2020: Oranje team tweede na marathon
    WK mennen Pau 2020: Oranje team tweede na marathon
  • WK mennen Pau 2020: Nederlands team op kop na dressuur
    WK mennen Pau 2020: Nederlands team op kop na dressuur