­ WK Jonge Dressuurpaarden 2020 wordt indoor evenement - KNHS

WK Jonge Dressuurpaarden 2020 wordt indoor evenement

Geplaatst op 05 mei 2020 in Dressuur & Para

Vanuit de FEI houdt een werkgroep ‘dressuur’ zich momenteel bezig met alle FEI-dressuurevenementen die worden getroffen als gevolg van de coronacrisis. Vanuit deze werkgroep is naar voren gekomen dat het WK Jonge Dressuurpaarden, dat in augustus dit jaar in het Duitse Verden zou plaatsvinden, is uitgesteld.

Fokkerijkoepel WBFSH is daarom met een nieuwe datum gekomen waarop het evenement dit jaar plaats vindt. Het WK Jonge Dressuurpaarden van 2020 wordt ingericht als een indoor evenement van 9 tot en met 13 december.

Selectie
Stamboeken en hun nationale federaties worden door de WBFSH verzocht om de selecties voor de uitgestelde kampioenschappen uit te voeren, in overeenstemming met de toestemmingen die in elk van de landen bestaan, wat betreft het houden van paardensportevenementen. In het selectietraject voor de Nederlandse paarden zijn dit jaar enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo is de selectiecommissie, bestaande uit Monique Peutz, Johan Rockx en Floor Dröge, is een paar weken geleden gestart met het beoordelen van de paarden middels ingestuurde video’s. Het selectietraject is inmiddels ‘on hold’ gezet in verband met de onduidelijkheid rondom de doorgang van het evenement dit jaar.
Gezien de nieuwe data die nu bekend neemt de selectiecommissie binnenkort een besluit wanneer en hoe het selectietraject weer opgepakt wordt.

Later meer
De data voor nominaties en definitieve inzendingen zijn nog niet bekend en ook de planning van het evenement wordt later nog gepubliceerd. Zodra meer informatie bekend is, wordt daarover gepubliceerd.

Foto WK Jonge dressuurpaarden 2019 door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen