­ WK Jonge Dressuurpaarden toch geannuleerd - KNHS

WK Jonge Dressuurpaarden toch geannuleerd

Geplaatst op 27 november 2020 in Dressuur & Para

De organisatie van het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat de wedstrijd is geannuleerd. "Het internationale karakter van het evenement maakt het organiseren van WK onmogelijk", aldus het persbericht van het Hannoveraner Verband. Het WK zou in Verden plaatsvinden van 9 t/m 13 december.

De beste vijf- zes- en zevenjarige dressuurpaarden ter wereld zouden in Verden om de titels strijden. Het internationale deelnemersveld maakt het onmogelijk om het evenement doorgang te laten vinden.

"Enkele weken geleden werden door de FEI en het Organisatiecomité aanvullende maatregelen toegevoegd aan het evenementprotocol voor de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden, in een poging om de risico's van het Covid-19-virus verder te verkleinen. Na verschillende ontmoetingen tussen de FEI, WBFSH en de organisatie in Verden bleek ons dat de enige juiste beslissing is om het evenement toch af te blazen. Een betreurenswaardige beslissing", aldus Jan Pedersen, President van de World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH).

In Duitsland gaan onder strenge maatregelen nog wel wedstrijden door. "Maar", zegt Wilken Treu, directeur van het evenement,: "er zijn andere en striktere regels in andere delen van de wereld, waar het gaat om quarantaine, testen en regels rondom reizen. Toen we het WK naar december verplaatsten hoopten we dat de situatie het toe zou laten om het te organiseren met beperkt publiek. Dat bleek niet het geval en het werd een te groot risico dat mensen zo vlak voor kerst niet meer terug naar huis zouden kunnen reizen."

De Wereldkampioenschappen jonge paarden 2021 staan ​​gepland voor 26 - 29 augustus en zullen plaatsvinden in Ermelo.

Foto: Hans Peter Minderhoud behoorde met Invictus tot het Nederlandse team op het WK in Verden (door Wilma Frentz)

Ander Nieuws

  • Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
    Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028