­ WK Mennen Pau 2020: Alle paarden goedgekeurd - KNHS

WK Mennen Pau 2020: Alle paarden goedgekeurd

Geplaatst op 20 oktober 2020 in Mennen & para

Deze week wordt in het Franse Pau het WK mennen voor enkelspannen verreden. Het kampioenschap is begonnen met de eerste veterinaire keuring die zeer voorspoedig verliep.  Voor Nederland komen vier menners aan de start. Het Nederlandse team gaat dit WK als titelverdediger van start.

Tijdens de veterinaire keuring op het WK voor enkelspannen zijn alle paarden van de 49 deelnemers vlot goedgekeurd. Er werd geen enkel paard naar de holding box verwezen. Daarmee kan de wedstrijd beginnen. Er komen deelnemers uit 15 landen aan de start en 13 landen dingen mee in het landenklassement. Morgen, woensdag 21 oktober, staat de hele dag in het teken van de dressuur en donderdagochtend wordt het tweede deel van het dressuurprogramma afgewerkt.

De loting heeft inmiddels plaatsgevonden. Frank van der Doelen mag woensdag voor het Nederlands team het spits afbijten in de dressuurpiste. Evenals twee jaar geleden rijdt hij met de merrie Sterre (Foto) van Jan Moonen. Ook Rudolf Pestman en individueel starter Eline Houterman zijn morgen aan de beurt. Donderdagochtend is de ontknoping van het eerste wedstrijdonderdeel. Dan komt Nederlands troef Saskia Siebers met Axel in de ring. Op de tweede dressuurdag rijden veel sterke menners. Titelverdediger Bartlomiej Kwiatek (Pol) en meervoudig Duits kampioen Dieter Lauterbach rijden dan ook hun proeven, evenals de Française Marion Vignaud en het Luxemburgse talent Marie Schiltz.
Vrijdag is het tijd voor de marathon, zaterdag is een rustdag en zondag de afsluitende vaardigheid.

Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen

Foto Krisztina Horvath

 

 

Ander Nieuws

  • IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
    IJsbrand Chardon tweede in Wereldbeker Stockholm
  • Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
    Vierspanrijders TeamNL verdienen opnieuw wereldbekerpunten
  • Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon
    Maximaal aantal WB-punten voor IJsbrand Chardon