­ Zaterdagprogramma NK Springen aangepast - KNHS

Zaterdagprogramma NK Springen aangepast

Geplaatst op 06 augustus 2020 in Springen

Naar aanleiding van de voorspelde weersomstandigheden voor zaterdag heeft de organisatie van het Nederlands Kampioenschap springen in overleg met de KNHS besloten om het programma aan te passen.

In het door de organisatie en KNHS ondersteunde hitteprotocol staat aangegeven dat voor meerdaagse wedstrijden naar de situatie ter plaatse gehandeld moet worden. In het hitteprotocol wordt aangegeven dat de temperaturen zoals aangegeven in de weer app van het KNMI in principe leidend is, vooralsnog passeren deze nog niet de kritische waarden. Vooropgesteld dat we allemaal liever hadden gezien dat het 10 graden koeler was, is alleen kijken naar exacte temperaturen en regels, niet zaligmakend. Op het NK blijft het allemaal binnen de marges, maar het is vooral belangrijk dat we goed in het oog houden wat wel en niet kan. Daarom wordt er meerdere keren per dag beoordeeld hoe de situatie is en door de organisatie overleg gevoerd over eventuele maatregelen.

Gewijzigd programma
Het programma van vrijdag blijft ongewijzigd. De temperaturen blijven hoog, maar er staat voldoende wind en de luchtvochtigheid is laag. Voor zaterdag worden dusdanige temperaturen verwacht dat is besloten het programma aan te passen. Dat houdt in dat het tijdschema van de finales van het NK-Children en de ponycompetitie is veranderd. De eerste manches worden in de vroege ochtend verreden en de allesbepalende tweede manche aan het begin van de avond.
De middagrubrieken voor de basisruiter, waarvan de paarden niet ter plaatse zijn gestald, komen zaterdag te vervallen. Dit om vervoer van paarden op het heetst van de dag naar de Peelbergen te voorkomen. De 1.40m rubriek wordt in de ochtenduren wel verreden.

Maatregelen
Op de locatie van het NK, Kronenberg, staan de paarden in stallen die maximaal geventileerd worden, bij iedere stalgang staat een XL-ventilator. De paarden kunnen in de geïsoleerde indoorpistes worden losgereden en na hun parcours direct weer worden gekoeld. Binnen in de accommodatie is het vele graden koeler dan buiten en er zijn volop aanvullende koelfaciliteiten aanwezig. De afstand tussen hal en piste is daarbij zeer kort, de paarden en ruiters zijn daardoor slechts enkele minuten blootgesteld aan de zon en hoge temperaturen.

Ander Nieuws

  • Springjeugd succesvol in Kronenberg
    Springjeugd succesvol in Kronenberg
  • Kevin Jochems derde in viersterren Grote Prijs Rouen
    Kevin Jochems derde in viersterren Grote Prijs Rouen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021