­ 29 december KNHS College Tour Lesgeven aan kinderen met uitreiking HIP Award *Geannuleerd* - KNHS

29 december KNHS College Tour Lesgeven aan kinderen met uitreiking HIP Award *Geannuleerd*

Geplaatst op 17 december 2021

Helaas moeten wij deze KNHS College Tour en uitreiking van de Hip Award aan de instructeur van het jaar 2021 annuleren i.v.m. de huidige coronamaatregelen.

Op woensdagmiddag 29 december is op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KNHS College Tour Lesgeven aan kinderen met Barbara Wielders en Marion Schreuder. Tijdens deze middag wordt door Stichting HIP tevens de HIP Award uitgereikt aan de instructeur van het jaar 2021. Er zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar voor deze interessante College Tour. Instructeurs verdienen 50 licentiepunten voor het volgen van deze College Tour.

In deze KNHS College Tour staat het lesgeven aan kinderen centraal. Een belangrijk thema voor instructeurs van maneges en verenigingen, maar ook interessant voor ouders van ponykinderen. Barbara Wielders en Marion Schreuder leren je deze middag de fijne kneepjes van het lesgeven aan kinderen en nemen je mee in de wereld van het opgroeiende kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs en ouders om daar iets van te weten.

Het geven van paardrijles aan kinderen vraagt andere vaardigheden van instructeurs. Op welke manieren leren kinderen en kun je als instructeur of ouder daar goed op inspelen. Didactiek en pedagogiek voor diverse leeftijdsfases van de jeugd staan centraal deze middag.

Er verschijnen ruiters in de baan van verschillende leeftijden en daarmee gaan wij spelenderwijs aan de gang. Dat ieder kind anders is, is geen nieuws. Maar hoe ontvangen de kinderen in de baan jouw aanwijzingen en tips? Snappen ze wat je bedoelt en kunnen ze het ook uitvoeren. Heel belangrijk daarom verdiep je in het kind wat je lesgeeft en stem daar je instructies op af.

Barbara Wielders
Barbara geeft al jarenlang door het hele land (KNHS) nascholingen voor instructeurs over lesgeven aan kinderen. Samen met haar man heeft Barbara een hobby boerderij. Ook schreef zij een kinderboek over de avonturen met haar paarden Boris & Broes. Samengevat buigt Barbara zich graag over de theorie rondom de ontwikkeling en het gedrag van kinderen (met dieren) en vertaalt dit graag naar de dagelijkse praktijk.

Marion Schreuder
Marion Schreuder was jarenlang hoofddocent in Deurne bij de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen. Ruim drie jaar geleden trad ze in dienst als hoofddocent bij de KNHS. Daarvoor was ze al actief betrokken bij de niveau 5 opleidingen bij de KNHS, maakte ze deel uit van het trainersplatform en kennen we Marion als één van de grondleggers en bedenkers van het KNHS Talentenplan. Marion heeft veel organisatorisch en onderwijskundige kennis en ervaring die van onschatbare weerde is voor de verdere ontwikkeling van de instructeursopleidingen.

Informatie
Datum: 29 december
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (testen voor toegang)  
Tijd: 14:30 - 17:00 uur (Let op! Aangepaste tijd!)
Entree: € 25,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

Uitreiking HIP Award aan instructeur van het jaar
Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseert voor de 3e keer de verkiezing van de Hippische Instructeur/Docent van het Jaar. In deze coronatijd hebben veel instructeurs en docenten een bijzondere prestatie moeten leveren en innovatief moeten handelen. Een waardering in de vorm van deze verkiezingen is misschien wel meer dan ooit nodig.

De verkiezing is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector. 

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, alsmede een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

Klik hier voor meer informatie over de verkiezing Hippisch Instructeur/Docent van het Jaar

Coronamaatregelen
De KNHS College Tour wordt volgens de geldende Coronamaatregelen georganiseerd. Bij binnenkomst wordt deelnemers gecontroleerd op een geldige QR-code. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden. De Amaliahal waar de College Tour plaatsvindt heeft 600 zitplaatsen, er worden maximaal 200 kaarten verkocht zodat er ruimschoots afstand gehouden kan worden. Het programma eindigt uiterlijk om 17.00 uur.

Ander Nieuws

  • Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
    Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
    IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo