­ Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom - KNHS

Beroepsgroep Hippische Instructeurs op stoom

Geplaatst op 18 april 2021

Vorig jaar april heeft de KNHS het initiatief genomen om de Beroepsgroep Hippische Instructeurs op te richten voor alle gediplomeerde instructeurs in Nederland. Tijd om terug te kijken op afgelopen periode en vooruit te kijken naar wat in het verschiet ligt voor de beroepsgroep.

Terugkijken
De Beroepsgroep vormt een community voor instructeurs met als doel belangenbehartiging, kennisdeling, kwaliteitsverhoging en dienstverlening. Afgelopen jaar heeft het bestuur van de beroepsgroep vooral de focus gelegd op het inventariseren van de wensen van alle aangesloten instructeurs. Van daaruit zijn de eerste webinars georganiseerd met verschillende aangesloten experts. Instructeurs hebben veel vragen die indirect met het vak instructie te maken hebben. Op die manier zorgt de Beroepsgroep voor een professionaliseringsslag.

Interessante webinars
Het bestuur van de beroepsgroep wil, zolang er geen fysieke bijeenkomsten zijn toegestaan, maandelijks een interessante Webinar organiseren voor haar aangesloten instructeurs. Zo zijn er twee webinars gehouden. Dinette Neuteboom heeft vanuit Florida op maandag 19 april haar verhaal verteld over de Springsport in Amerika en de omvangrijke rol van de trainers in Amerika. Op maandag 17 mei heeft Juridisch Adviseur Britt Loeffen het woord genomen. Alle aangesloten instructeurs hebben persoonlijk bericht gehad over het bijwonen van deze interessante bijeenkomsten.

Visie voor de toekomst
Voorzitter van de Beroepsgroep Anne Loosveld over de visie voor de beroepsgroep: ‘Er zijn zoveel instructeurs met zo ontzettend veel verzamelde kennis en ervaring, maar daar kan nog veel meer gebruik van gemaakt worden. Onze visie is een beroepsgroep met meer eenheid, meer deling van kennis en expertise, en meer verbondenheid. Wij zien een beroepsgroep voor ons die inspiratie uitstraalt, niet alleen voor ruiters, maar ook voor de buitenwereld. De instructeur is bovendien de belangrijkste speler die het paard en de ruiter op een positieve manier kan opleiden en zo het niveau, het welzijn en het beeld van onze sport te verbeteren’.

Over de beroepsgroep
De beroepsgroep is voor instructeurs met een erkend instructeurs diploma niveau 3, 4 of 5. Zij kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina.

Vragen kunnen gesteld worden aan het bestuur van de Hippische Instructeurs via info@hiberoepsgroep.nl.

Categorie: Beroepsgroep Hippische Instructeurs

Ander Nieuws

  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022
  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
  • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
    Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen