­ Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final - KNHS

Britt Schaper tweede in GP Children bij FEI Jumping Nations Cup Youth Final

Geplaatst op 24 september 2021 in Springen

De Nederlandse Children zijn uitstekend op dreef bij De Peelbergen bij de FEI Jumping Nations Cup Youth Final. Nadat ze zich gisteren plaatsten voor de finale van de Landenwedstrijd, die aanstaande zondag wordt verreden, reden Britt Schaper en Yfke Priem zich vanavond naar de tweede en vierde plaats in de Children Grand Prix. In de kleine finale van de landenwedstrijden behaalden de Young Riders van Luc Steeghs de derde en de Junioren de vijfde plaats.

De Grote Prijzen voor de Children en de ponyruiters waren vandaag de hoofdrubrieken bij de FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg. De Children bewezen hun goede vorm. Zeven Nederlandse combinaties plaatsten zich bij de beste twintig. Vier plaatsten zich voor de twaalfkoppige barrage. De Britse Noora von Bülow was daarin de snelste foutloze met 37.96 seconden. Britt Schaper deed met In the Air een uitstekende poging om haar van de hoogste trede af te houden en kwam op de finish slechts 0.21 seconden tekort. Het werd een mooie tweede plaats voor de amazone uit Ommen.
Yfke Priem legde het barrageparcours ook foutloos af en deed dat in de tijd van 39.01 seconden waarmee ze vierde werd met haar merrie Esprit de Pomme. Op de zevende plaats eindigde Maud Agterberg met Eloubet in een tijd van 42.69. Daan Adams liep met Ginette van Kempenhoeve tegen een springfout aan en eindigde op plaats 10. (klik hier voor de uitslag)

In de Grote Prijs bij de pony’s lukten het slechts twee Duitse combinaties om foutloos te blijven in de eerste omloop. Milan Morssinkhof was de beste Nederlander op de achtste plaats. Hij reed met de schimmel Carrick een parcours met vier strafpunten. (klik hier voor de uitslag)

In de Challenge Cup, oftewel de kleine finale van de landenwedstrijd, voor junioren eindigde het team van Luc Steeghs op de vijfde plaats met een totaal van 13 strafpunten. De Young Riders deden het op de derde plaats qua klassering beter. Met slechts drie combinaties in het team was er geen streepresultaat. Vincent Dings reed foutloos met Ferrari.

Klik hier voor de uitslagen van de FEI Jumping Nations Cup Youth Final

Foto: Britt Schaper en In the Air tijdens het EK in Villamoura (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Datum NK Springen 2022 in Deurne bekend
    Datum NK Springen 2022 in Deurne bekend
  • Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
    Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021