­ Brons voor Nederlandse voltigeurs tijdens Nations Cup CHIO Aachen - KNHS

Brons voor Nederlandse voltigeurs tijdens Nations Cup CHIO Aachen

Geplaatst op 14 september 2021

Traditiegetrouw trapte de voltigesport afgelopen weekend het Duitse 'Weltfest des Pferdesport' af. Na een jaar van de kalender te zijn geweest en dit jaar een paar maanden te zijn uitgesteld was het weer zover. Het CHIO Aachen is altijd een bijzondere wedstrijd. Voor het Nederlands team nu extra bijzonder met een podiumplaats in de Nations Cup.

De wedstrijd ging vrijdag van start met de 'Preis der Sparkasse'. Nederland was ruim vertegenwoordigd in bijna iedere rubriek. Bij de teams was het Roy Rogers die voor Nederland een mooie vierde plaats behaalde. Met een 7,138 eindigden zij met hun paard Rubin Royal en longeur Cynthia Danvers net naast het podium, achter de twee Duitse teams (Fredenbeck en Norka des VV Köln-Dünwald) en het Deense team BIS. Bij de individuele categorie dames lieten zowel Renske van Schaik, Jinte van der Heijden en Joske van Koelen drie goede rondes zien. Renske behaalde met het paard CSI en Cynthia Danvers aan de longe hierbij het beste overall resultaat binnen een sterk deelnemersveld. Zij werd 8e van de 22 deelnemers met een 7,085. In de Pas de Deux categorie kwamen twee duo's uit voor Nederland. De zussen Moriah & Dagmar Dekker werden 8e met een 6,710 op het paard Golden Wonder, gelongeerd door Maurits de Vries. Het andere duo, Heleen Brans / Aleksandra Mazińska, moest zich helaas terugtrekken voor de tweede kür na een blessure bij Aleksandra.

Op zondagmiddag stond de Nations Cup op het programma. Hierbij nemen de landenteams het tegen elkaar op met hun vrije küren. Per land worden de teams gevormd door het beste team + de twee solisten met de hoogste kürscores van de dag ervoor. Voor Nederland waren dit Team Roy Rogers met Rubin Royal & Cynthia Danvers, Renske van Schaik met CSI & Cynthia Danvers en Joske van Koelen met Chameur & Diede Pierik. Met een puntentotaal van 22,463 wisten zij een de derde plaats op het podium te bemachtigen; een unieke prestatie op het CHIO Aachen. Duitsland kwam met twee teams aan start en lieten met puntentotalen van 26,636 en 25,845 zien nog steeds overheersend te zijn in de voltigesport. Het Britse team werd 4e en team Rusland werd 5e.

Bekijk hier alle resultaten

Foto: Wim van Koelen

Ander Nieuws

  • EK vierspannen en WK paramennen 2023 in Exloo
    EK vierspannen en WK paramennen 2023 in Exloo
  • Drie dressuurkampioenen gehuldigd op derde Hippiade-dag
    Drie dressuurkampioenen gehuldigd op derde Hippiade-dag
  • Twee eventingruiters TeamNL naar wereldkampioenschap in Italië
    Twee eventingruiters TeamNL naar wereldkampioenschap in Italië