­ Buitenrijden: adopteer je route - KNHS

Buitenrijden: adopteer je route

Geplaatst op 05 november 2021

Nederland rijk is aan mooie natuur waar je samen met je paard heerlijk van kan genieten, en dit maakt dan ook dat er per jaar ruim 17 miljoen buitenritten in de natuur worden gemaakt. Hierdoor komen natuurgebieden wel eens onder druk te staan. Wij als KNHS dragen hierin ook graag ons steentje bij en hebben hierdoor het initiatief “Adopteer je Route” in het leven geroepen. Hier zouden wij je graag wat informatie over geven.

Adopteer je Route kan je zien als een soort netwerk van mensen die meehelpen om hun favoriete buitenrijgebied te onderhouden. Dit gebeurt door middel van route teams die zich inzetten voor een bepaalde route of een bepaald gebied. Dit route team is een samen sluiting van enthousiaste ruiters, menners en/of andere liefhebbers die zich willen inzetten voor het onderhouden van deze routes. Hierdoor kunnen wij samen met onze paarden blijven genieten van de natuur.

Dit onderhoud is mede belangrijk omdat tot een paar jaar geleden nog een behoorlijk bedrag vrij kwam om vele kilometers aan ruiter- en menpaden aan te leggen en te onderhouden. Inmiddels is deze geldkraan dichtgedraaid en zullen er andere oplossingen gevonden moeten worden om veilig en onbezorgd buiten te kunnen blijven rijden.

Lijkt het je leuk om hier je steentje aan bij te dragen? Of wil je meer informatie over het adopteren van een route? Ga dan naar: https://www.buitenrijden.nl/adopteer-je-route/

Mocht je nog vragen hebben, mail gerust naar recreatie@knhs.nl

Ander Nieuws

  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend