­ CAI Kronenberg generale repetitie WK tweespannen 2021 - KNHS

CAI Kronenberg generale repetitie WK tweespannen 2021

Geplaatst op 05 mei 2021 in Mennen & para

Maar liefst 150 deelnemers uit 13 landen hebben zich ondanks de strenge corona-en EHV-maatregelen gemeld voor de internationale menwedstrijd in Kronenberg van 13 tot en met 16 mei! De wedstrijd vormt hiermee een perfecte generale repetitie voor het WK tweespannen dat in het tweede weekend van september wordt gehouden op de terreinen van Grandorse. De mensportfans kunnen de prestaties van de deelnemers tijdens deze mei-editie helaas niet van dichtbij volgen, maar hopelijk kan er in september wel live genoten worden van prachtige mensport.

“Dit aantal overtreft al onze verwachtingen,” vertelt Horse Driving Kronenberg-voorzitter Peter Goumans. “We hadden op zo’n 120 deelnemers gerekend, dat het er zo veel meer zijn geeft wel aan hoeveel zin iedereen weer heeft om een wedstrijd te rijden.”

De organisatie had voor de sluiting van de inschrijving de strenge, door de overheden opgelegde maatregelen gecommuniceerd zodat iedereen goed wist, waar ze aan moeten voldoen. Zo is het aantal personen per menteam beperkt en moet iedereen bij aankomst worden getest op Covid-19.

De rubriek tweespan paarden is met 40 deelnemers het populairst. Onder hen bevindt zich regerend Wereldkampioen Martin Hölle uit Hongarije. De sympathieke menner bereidt zich in Nederland voor op het wedstrijdseizoen: “Ik ben heel blij dat Kronenberg doorgaat en ik hoop dat hierna nog vele wedstrijden volgen.”

Ook de Nederlandse tweespanrijders zijn sterk vertegenwoordigd met onder andere WK-ambassadeur Stan van Eijk en oud-Wereldkampioen Harrie Verstappen.

Ook in de overige rubrieken regent het namen van toppers als Saskia Siebers, IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Boyd Exell.

Bron Persbericht

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
    Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
  • Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*
    Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*