­ Children en Young Riders winnen Nations Cup Lamprechtshausen - KNHS

Children en Young Riders winnen Nations Cup Lamprechtshausen

Geplaatst op 30 april 2021 in Springen

Op het internationale jeugdconcours in Lamprechtshausen (Oostenrijk) hebben de Chidren en de Young Riders vandaag de landenwedstijd gewonnen. Een mooi succes aan het begin van het seizoen voor de teams van bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs.

“Onze laatste ruiter hoefde in de tweede manche niet eens meer te rijden”, vertelt Edwin Hoogenraat vanuit Lamprechtshausen. “Ik ben blij met het resultaat. In de eerste omloop reden ze sterk en ook in de tweede ronde is er goed gereden. Ze kunnen de rijderij steeds beter vasthouden en het systeem goed volhouden. Deze groep ruiters is al redelijk ver voor hun leeftijd.”
Het Children-team kwam uit de eerste manche met slechts vier strafpunten en voegde daar in de tweede niets aan toe. Hongarije en Italië deelden de tweede plaats met acht strafpunten. Zwitserland, Duitsland en Polen volgden in de uitslag.
“Yfke Priem, Britt Schaper en Jersey Kuijpers vormen al langer dan een jaar een combinatie met hun paard. Yoni van Santvoort startte Esprit, een paard dat ze pas negen dagen geleden te rijden kreeg. Hij sprong op de eerste dag zo goed dat ik hem met Yoni in het team heb opgenomen. Ze sprongen beide manches foutloos, dus dat was een goed besluit. Maar het is ook we wel een bijzondere prestatie van Yoni.”

Young Riders
Het team Young Riders bestaande uit Mel Thijssen met Hello (0 – 0), Niels Kersten op Famous H (0 - 9), Mel Thijssen en Gaudi (4 – 0 ) en Hyke Voorn met Camaxima (4 – 4) won de landenwedstrijd met een totaal van 8 strafpunten. Italië, Oostenrijk en Hongarije volgden.
“De parcoursen waren netjes aan de maat en er werd technisch wel wat gevraagd van de ruiters. De ring heeft een trapeziumvorm en dat is al lastig genoeg”, vertelt Luc Steeghs. “De ruiters reden sterk. Ze streden met het mes tussen de tanden en dan kan je ook iets afdwingen. Mooi dat het dan ook lukt. Mel, Mans en Niels hebben al veel internationale ervaring en waren de laatste weken al goed op dreef in Gorla Minore in Italië. Hyke Voorn heb ik onlangs op de scoutingsdag ontdekt. Die had nog nooit zo hoog gereden. Ze is twee weken geleden in Opglabbeek geweest en nu rijdt ze in beide ronden met slechts een springfout. Hyke trok zich echt op aan haar teamgenoten.”

Klik hier voor de uitslag van de landenwedstijd Children

Klik hier voor de uitslag van de landenwedstrijd Young Riders

Foto: Yfke Priem en Esprit de Pomme (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • OS Tokio: Rob Ehrens: ‘Alles verloopt tot nu toe vlekkeloos’
    OS Tokio: Rob Ehrens: ‘Alles verloopt tot nu toe vlekkeloos’
  • Madeleine Broek: “Als we niet voor goud gaan hadden we net zo goed thuis kunnen blijven”
    Madeleine Broek: “Als we niet voor goud gaan hadden we net zo goed thuis kunnen blijven”
  • OS Tokio: Nu is de beurt aan de springruiters
    OS Tokio: Nu is de beurt aan de springruiters