­ CHIO Rotterdam laatste test voor de Olympische Spelen - KNHS

CHIO Rotterdam laatste test voor de Olympische Spelen

Geplaatst op 29 juni 2021 in Dressuur & Para , Springen

Woensdagmiddag 30 juni om 14 uur begint CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos met de nationale Grand Prix. Gelijk al een belangrijke wedstrijd richting Tokio. Want voor de Nederlandse TeamNL bondscoaches Rob Ehrens en Alex van Silfhout is het CHIO de laatste observatiewedstrijd richting de Olympische Spelen. Aanstaande maandag moeten ze de namen van hun combinaties bekendmaken die ze selecteren voor Tokio. En dat geldt ook voor hun buitenlandse collega’s die met de beste ruiters ter wereld aanwezig zijn op het CHIO.

Vijfsterren evenement voor publiek te volgen via verschillende livestreams

Daarmee krijgt CHIO Rotterdam dit jaar een bijzonder karakter. Het enige internationale vijfsterren dressuur- en springconcours van ons land staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Mede daarom is het spijtig dat er door de Corona-matregelen geen publiek aanwezig kan zijn in het ruiterstadion van het Kralingse Bos. Het CHIO Rotterdam is het eerste evenement dat sinds lange tijd op meerdere kanalen online (H&C, CMH, NOS.nl, FEI TV, CHIO.nl) aangeboden wordt om zoveel mogelijk paardensportfans te laten meegenieten. 
Kijk hier voor het uitzendschema.

Dressuur
In de Landenwedstrijd dressuur die op donderdag 1 juli met de Grand Prix begint en zaterdag 3 juli met de Grand Prix Special en de Kür op Muziek zijn apotheose krijgt, wordt het een krachtmeting tussen de teams van Nederland, Duitsland en België. Het Duitse team voor Tokio is bekend. Isabell Werth, de nummer 1 van de wereld, zit in het team en start in Rotterdam. Het team van Nederland voor de Olympische Spelen is nog niet bekend. Daarvoor is het CHIO het laatste observatiemoment voor bondscoach Alex van Silfhout. Naast Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Dinja van Liere en Marlies van Baalen die het team in de Landenwedstriid vormen, strijdt de gehele Nederlandse dressuurtop in een nationale Grand Prix en de Grand Prix Special om Olympische tickets.

Springen
Tien landen komen vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur aan start in de Longines FEI Jumping Nations Cup die over twee rondes wordt verreden. Nederland krijgt concurrentie van de teams van België, Duitsland, Ierland, Noorwegen, Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.
Bondscoach Rob Ehrens heeft in zijn team Harrie Smolders, die afgelopen weekend bij een val een rib brak, vervangen door Frank Schuttert met Lyonel D. TeamNL bestaat verder uit Marc Houtzager, Maikel van der Vleuten en Willem Greve. In de bijrubrieken en de Longines Grote Prijs van Rotterdam op zondagmiddag komen naast de vier ruiters in Oranjejassen nog tien Nederlanders aan start.
De concurrentie zal groot zijn met onder andere de nummer 1 van de wereldranglijst Daniel Deusser en meerdere ruiters uit de top 20 van de wereldranglijst.

Hoofdrubrieken CHIO Rotterdam 2021
Woensdag 30 juni
14.00 uur Grand Prix nationaal dressuur

Donderdag 1 juli
08.00 uur Grand Prix Nations Cup dressuur
12.00 uur Grand Prix Special nationaal dressuur

Vrijdag 2 juli
17.00 uur Longines FEI Jumping Nations Cup, 1.60m twee manches

Zaterdag 3 juli
16.00 uur Grand Prix Special Nations Cup dressuur
19.00 uur Grand Prix Kur op Muziek Nations Cup dressuur

Zondag 4 juli
14.30 uur Longines Grand Prix of Rotterdam springen, 1.60m

Kijk hier voor het volledige programma van CHIO Rotterdam

Categorie: OSTokio2021, RoadToTokyo

Ander Nieuws

  • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
    Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen