­ Column Theo Fledderus: Geen verhoging contributie - KNHS

Column Theo Fledderus: Geen verhoging contributie

Geplaatst op 03 februari 2021

Op social media is een discussie gaande over een mogelijke contributieverhoging bij de KNHS. Aanleiding hiervoor is de laatste Ledenraad van vorige week, waar gesproken is over mogelijkheden om startpashouders in deze voor iedereen lastige coronatijd te compenseren. Waar een hypothetische vergelijking met de contributies werd getrokken, is dit spijtig genoeg een eigen leven gaan leiden. Want voor alle duidelijkheid: de contributie wordt dit jaar niet verhoogd, zelfs niet met een prijsindex! Hetzelfde geldt voor de kosten van de startpas. Ook die kosten worden dit jaar, net als afgelopen jaar, niet verhoogd.

Daarnaast bezuinigt de KNHS dit jaar voor 1,5 miljoen euro, onder meer in personeelskosten. Doordat de KNHS vanwege het substantiële omzetverlies in aanmerking kwam voor de bestaande NOW regelingen hebben we wel de organisatie kunnen stutten. Dit zijn welkome bijdragen in deze crisistijd, maar ze vergoeden zeker niet de opgelopen verliezen in zijn geheel.  

De KNHS doet er alles aan om de paardensport in coronatijd te ontzien en zoekt ook steeds naar alternatieven voor wedstrijden en compensatiemogelijkheden. Van een gratis online masterclass van topcoaches, online College Tours, kortings- en cadeauacties tot digitaal paardrijden. En zodra het kan zullen we weer starten met meetmomenten. Een mooie toelichting hierop is te lezen in de column van jeugdbestuurslid Thomas Bosman.

Kunnen we dan de startpashouder niet nog meer helpen door de geldigheid van de pas te verlengen? Nee, helaas hebben we die ruimte niet en kan ik het ook niet mooier maken. Besef dat één maand verlengen de KNHS ongeveer 450.000 euro aan inkomsten scheelt. Drie maanden verlengen, -hoe redelijk klinkt dat niet?-, betekent dus ruim 1,2 miljoen euro verlies. Besef dat ook de KNHS ondanks fors teruglopende inkomsten de boel draaiend moet zien te houden. Die inkomsten zijn nodig om ons bestaande wedstrijdsysteem voor de paardensport in stand te houden en te vernieuwen, zodat we ook na de coronacrisis niet stil komen te staan. Daar zijn we druk mee bezig in het programma Vernieuwing Wedstrijdsport

Laten we met z’n allen volhouden. Wij zijn al druk bezig met een opstartplan voor de paardensport, waarin we kijken wat in welke situatie mogelijk is en hoe we allerlei praktische vragen kunnen oplossen. Want net als iedereen snakken we naar de tijd dat we weer normaal met elkaar om kunnen gaan en lekker op wedstrijd kunnen. En die tijd komt er!

 

Categorie: column, Theo Fledderus

Ander Nieuws

  • Column Theo Fledderus: onder druk
    Column Theo Fledderus: onder druk
  • Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
    Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
  • Column Theo Fledderus: plezier in de paardensport
    Column Theo Fledderus: plezier in de paardensport