­ Column Theo Fledderus: Olympische Spelen - KNHS

Column Theo Fledderus: Olympische Spelen

Geplaatst op 09 augustus 2021

Wat zijn die Olympische Spelen toch magisch! De beste sporters van de wereld die elkaar ontmoeten, strijden om een gouden plak en het beste uit zichzelf halen. Ik heb het geluk gehad bij maar liefst zeven Olympische Spelen actief te zijn geweest, van Sydney tot en met Londen. Dan maak je van dichtbij de spanning mee, de emoties, de euforie, de teleurstellingen maar vooral ook het gevoel van verbondenheid. Verbondenheid met al die atleten en daarachter hun families en vrienden, de vrijwilligers, die trots zijn en zich uitverkoren voelen, de toeschouwers die ervaren hoe bijzonder het is dat de hele wereld elkaar ontmoet.

Deze Spelen zijn door corona natuurlijk anders dan al die andere. Isolatie, testen, geen publiek… Dat was te merken. Pas onlangs zijn de Spelen in Nederland echt gaan leven, door de unieke prestaties van Sifan Hasan en de andere atleten. Maar ook Niek Kimman en onze gouden baanwielrenners, Kyran Badloe en al die andere toppers zijn we gaan meeleven. Bovenal zijn we allemaal trots geworden op die Nederlandse kanjers.

Bij die kanjers hoort nu ook Maikel van der Vleuten. Op dat niveau twee keer een foutloos parcours, op een dikke seconde na de beste Olympische springruiter. Een prachtige bronzen plak. Petje af! We kunnen trots zijn op ons Nederlands hippisch team. Met twee ruiters in de springfinale en een vierde plek als team horen we bij de beste paardensportlanden. Ook in de dressuur zitten we ondanks onze jonge en minder ervaren paarden dicht bij de wereldtop. Alleen bij eventing is er nog een flinke weg te gaan.

We zijn in het verleden natuurlijk in onze sport flink verwend: ik heb met eigen ogen de gouden kür van Anky in Sydney gezien en geloofde het bijna niet toen we aan het eind van die Spelen nog een gouden springmedaille van Jeroen en een zilveren van Albert er bij kregen. Wat zou het gaaf zijn als zoiets unieks in Parijs 2024 weer zou gebeuren! We zijn een paardenland bij uitstek en zullen dat blijven laten zien.

In hun mooie oranje outfit tonen onze ruiters zich trotse en waardige vertegenwoordigers van TeamNL. Ik hoop dat dit veel jongens en meisjes zal inspireren om rijles te nemen en dan zelf te ervaren hoe uniek de paardensport is!

 

 

Categorie: Column Theo Fledderus

Ander Nieuws

  • Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
    Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
  • Column Theo Fledderus: plezier in de paardensport
    Column Theo Fledderus: plezier in de paardensport
  • Column Thomas Bosman op Sport Knowhow XL: Rendement van de medailles
    Column Thomas Bosman op Sport Knowhow XL: Rendement van de medailles