­ Corona-update: coronatoegangsbewijs zorgt voor onrust - KNHS

Corona-update: coronatoegangsbewijs zorgt voor onrust

Geplaatst op 03 november 2021

De nieuwe maatregel die demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge gisteravond bekend maakten, zorgt voor onbegrip in de sportwereld. Ook in de hippische sector is enige onrust ontstaan over de aankondiging en het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

De KNHS en FNRS zijn bezorgd over deze ontwikkeling. De sport moet toegankelijk blijven voor iedereen zodat Nederland gezond en vitaal blijft. We beseffen ook dat met het controleren van een coronatoegangsbewijs de sportsector wél open mag blijven. We doen een stap terug, maar paardrijden is nog steeds mogelijk. De uitvoerbaarheid van de maatregel zorgt echter in de hippische branche voor vragen. Wie voert de controles uit, hoe moet dit georganiseerd worden en kan dit wel gevraagd worden van vrijwilligers?

Op dit moment is er nog veel onduidelijk naar aanleiding van de persconferentie. De Tweede Kamer moet deze maatregelen nog definitief goedkeuren en er is op dit moment een debat gaande. De KNHS en FNRS zullen, vertegenwoordigd door het NOC*NSF, POS en de SRP, al het mogelijke doen om paardensport voor iedereen toegankelijk te houden. 

Wij krijgen veel vragen over de praktische toepasbaarheid van deze nieuwe maatregel. We proberen samen met de partijen van de Sectorraad Paarden, NOC*NSF en POS daar zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te krijgen. Zodra er meer bekend is komen we met een update en zullen we wedstrijdorganisaties en verenigingen daar separaat over informeren.  

Klik hier voor het bericht Coronatoegangsbewijs breder ingezet.

Klik hier voor het bericht Hou sport toegankelijk.

 

 

Categorie: Coronavirus, corona

Ander Nieuws

  • Corona update: Nederland kan weer open
    Corona update: Nederland kan weer open
  • Corona update: Jongeren onder 18 jaar mogen tot 20.00 uur weer paardrijden
    Corona update: Jongeren onder 18 jaar mogen tot 20.00 uur weer paardrijden
  • Motie sport is essentieel aangenomen
    Motie sport is essentieel aangenomen