­ Corona update: Houd sport toegankelijk - KNHS

Corona update: Houd sport toegankelijk

Geplaatst op 02 november 2021

In aanloop naar de definitieve besluitvorming over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus hebben de KNHS, vertegenwoordigd door NOC*NSF en de FNRS, vertegenwoordigd vanuit het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), samen met de KNVB en NL Actief een brandbrief gestuurd naar minister de Jonge (VWS) en minister Grapperhaus (J&V). Als sportsector pleiten we voor het toegankelijk houden van de sport, om de gezondheid van de maatschappij te waarborgen.

Eventuele maatregelen kunnen nadelige gevolgen hebben voor de sporters en de sportaanbieders. Gezamenlijk hebben we een duidelijk signaal afgegeven van de grote maatschappelijke waarde van sport. Wij hebben een nadrukkelijk verzoek gedaan om financiële compensatie indien de maatregelen verstrekkende gevolgen hebben voor sportaanbieders.

Na de persconferentie op dinsdagavond 2 november wordt er samen met de partijen van de Sectorraad Paarden (SRP) gekeken naar de gevolgen voor de hippische sector. Zodra mogelijk komen we gezamenlijk met een update.

Klik hier om de brandbrief te lezen.

Categorie: coronacrisis

Ander Nieuws

  • Corona: tegemoetkoming voor verenigingen
    Corona: tegemoetkoming voor verenigingen
  • Corona maatregelen in de regio aangescherpt *update 28-9*
    Corona maatregelen in de regio aangescherpt *update 28-9*
  • Coronamonitor: Hippische activiteiten weer van start, vertrouwen groeit
    Coronamonitor: Hippische activiteiten weer van start, vertrouwen groeit