­ Deze week FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg - KNHS

Deze week FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg

Geplaatst op 22 september 2021 in Springen

De Peelbergen in Kronenberg is tot zondag het decor van het FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2021. Twaalf landen komen op woensdagmiddag in de kwalificatie van de van de landenwedstrijd aan start bij de Junioren en Young Riders. Zaterdagmiddag zijn de finales. Voor de ponyruiters en de Children zijn zondagochtend de finales. Bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat brengen sterke teams aan start en opteren voor goede klasseringen.

De Nederlandse junioren nemen het vanmiddag op tegen elf teams, waaronder een team van de Verenigde Staten. Luc Steeghs koos in zijn team Wesley de Boer, Thijmen Vos, Mila Everse en Pam Nieuwenhuis. Het doel is een klassering in de top van het klassement en een verbetering van het toch wel teleurstellend verlopen EK vorige maand in Villamoura.
In het team Young Riders doet Steeghs een beroep op Vincent Dings, Babs Kerkhoffs, Hyke Voorn en Kim Jacobs. Een compleet nieuw team vergeleken met de Europese Kampioenschappen.

De ponyruiters van Edwin Hoogenraat kwamen terug van het EK in Sztregom met de zilveren teammedaille. Voor dat resultaat zal het team tijdens de FEI Jumping Nations Cup Youth Final zeker tekenen. Of dat lukt weten we zondagochtend. De Children, twee jaar geleden nog Europees Kampioen in Zuidwolde, willen in Kronenberg de komende dagen hun prestaties van het EK deze zomer zeker verbeteren. Zij komen morgenmiddag aan start in de eerste ronde van de Landenwedstrijd en hopelijk zondagochtend in de finale.

Naast de landenfinales zijn er tijdens het FEI Jumping Nations Cup Youth Final meerdere bijrubrieken en is er voor elke leeftijdscategorie een Grote Prijs.

Vind hier alle startlijsten en uitslagen van de FEI Jumping Nations Cup Youth Final in Kronenberg.

Foto: Het zilveren ponyteam op het EK in Sztregom. 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF