­ Dinja van Liere wint tweede dag in Tolbert - KNHS

Dinja van Liere wint tweede dag in Tolbert

Geplaatst op 14 februari 2021 in Dressuur & Para

Met een schitterende score van ruim 75% heeft Dinja van Liere met Hermes op de tweede dag van de Subtop Tweedaags in Tolbert de Zware Tour op haar naam geschreven. Ook deze rubriek telde voor de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie. In de U25 klasse was Febe van Zwambagt beide dagen oppermachtig. In de op zaterdag verreden paradressuurrubriek ging de eindoverwinning naar KNHS Talententeamlid Maud de Reu met Webron N.O.P.

Dinja van Liere reed de eerste dag ook al heel sterk en nestelde zich toen als relatieve nieuwkomer in de Zware Tour brutaal in de kopgroep. “Het ging echt heel fijn, maar het kan nog wel net iets meer. Voor nu wilde ik vooral goed door de proef rijden. Dat is gelukt want we hadden eigenlijk geen fouten. Ik kan nog wel iets meer afdruk krijgen, maar dan is de kans op een foutje ook groter”, vertelde de amazone toen. De tweede dag ging er wel een schepje bovenop met een prachtige 75.76% als beloning. Met haar tweede troef Haute Couture scoorde Van Liere ook beide dagen heel ruim boven de 70%.

Voor de combinaties die twee dagen in Tolbert aan de start kwamen, was er ook een totaal klassement. De overwinning ging hier naar Vincent Julien van Gasselt met Delacroix II die zaterdag vierde werd en zondag tweede. Van Liere werd in het overall klassement tweede met Hermes en Denise Nekeman met Boston Sth derde. Zowel Dinja van Liere als Denise Nekeman waren een paar jaar lid van het KNHS Talententeam en lieten nu zien de aansluiting bij de senioren steeds beter te vinden.

Beide dagen stond er in Tolbert ook een rubriek voor U25 ruiters op het programma. Met enorme overmacht eindigde Febe van Zwambagt, de stalamazone van Stal Van Silhout, zowel zaterdag als zondag op de plaatsen 1, 2 en 3. Op zaterdag won ze met Kjaerholms Abutsiaq zondag was Fyeo de beste.

Febe van Zwambagt, oppermachtig in de U25.

In de op zaterdag verreden rubriek voor de beste paradressuurruiters van TeamNL ging de eindoverwinning over twee proeven naar Maud de Reu die met Webron N.O.P. beide proeven wist te winnen. Tweede in het eindklassement werd Frank Hosmar met Alphaville N.O.P., derde Melissa Janssen met Dream-Boy. In de gecombineerde Grade 4/5 rubriek moest Hosmar in de eerste proef de overwinning laten aan Glasten Krapels met zijn Windhook. Krapels reed echter maar een proef.

Maud de Reu met Webron N.O.P.

Foto’s Digishots

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Van der Putten, Rockx en Schellekens bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
    Van der Putten, Rockx en Schellekens bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
  • Robin Heiden en Evi van Rooij aan kop in derde KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup-wedstrijd
    Robin Heiden en Evi van Rooij aan kop in derde KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup-wedstrijd