­ Dinsdag 31 augustus Hartog KNHS-Talentendag in Ermelo - KNHS

Dinsdag 31 augustus Hartog KNHS-Talentendag in Ermelo

Geplaatst op 26 augustus 2021

Op dinsdag 31 augustus vindt op het NHC in Ermelo de jaarlijkse Hartog KNHS-Talentendag plaats. Bijna 180 deelnemers laten deze dag hun ruitertalent zien aan toptrainers en Olympische ruiters als Anky van Grunsven, Hans Peter Minderhoud, Merel Blom en bronzen medaillewinnaar Maikel van der Vleuten. Hartog Paardenvoeders is dit jaar de sponsor van de Hartog KNHS-Talentendag in Ermelo.

De doelstelling van de Hartog KNHS-Talentendag is het selecteren van combinaties die voldoende potentie laten zien om te zijner tijd door te stromen naar een jeugdkader. Deze combinaties worden vanaf de wintermaanden tijdens de Nationale Beloften trainingen verder getraind. De selectie tijdens de Hartog KNHS-Talentendag wordt gemaakt door de bondscoaches samen met de aanwezige toptrainers uit het KNHS Trainersplatform. Voor de eventingruiters is het eerste deel van de Hartog KNHS-Talentendag al geweest. Zij konden op landgoed De Valouwe in Ede op 18 augustus hun kunnen in een terreintraining laten zien.

Hartog, bijzondere sponsor
Hartog Paardenvoeders is al jarenlang een zeer gewaardeerde sponsor van de KNHS en ondersteunt onder andere de KNHS-Hartog Trophy. Dit is een rijstijlcompetitie voor D-pony's, Children, Junioren en Young Riders in de discipline springen. Dit jaar ondersteunt Hartog voor het eerst ook de Hartog KNHS-Talentendag.

“Bij Hartog paardenvoer vinden wij het belangrijk dat paarden van binnenuit gelukkig zijn. Pas als we de juiste randvoorwaarden zien te creëren, kunnen paard en ruiter zich optimaal ontwikkelen. Talentontwikkeling speelt hierin een cruciale rol. Door onze talenten van vandaag optimaal te ondersteunen, stomen wij onze boegbeelden van morgen klaar om het goede voorbeeld te geven, aan heel paardrijdend Nederland, en de rest van de wereld”, vertelt Roel Boersma commercieel manager bij Hartog paardenvoer.

Tips van toppers
De deelnemers aan de Hartog KNHS-Talentendag op 31 augustus krijgen tips en aanwijzingen van de trainers en juryleden en kunnen vervolgens laten zien hoe ze deze tips toepassen tijdens hun rijden. Anky van Grunsven, al jaren ambassadrice van het KNHS Talentenplan, is er zoals altijd ook bij. Daarnaast onder meer de TeamNL ruiters Maikel van der Vleuten, Emmelie Scholtens, Patrick van der Meer, Hans Peter Minderhoud, Merel Blom. De dressuurcombinaties worden gejureerd door Grand Prix juryleden Hergen van Hall, Veronique Roerink en internationaal jurylid Maarten van der Heijden.

Technisch directeur van de KNHS Iris Boelhouwer kijkt uit naar de dag vol top en talent. “De Hartog KNHS-Talentendag is ieder jaar weer een geweldig moment waarbij onze topruiters en trainers hun kennis delen met jeugdig talent. We zijn heel blij dat Hartog dit jaar sponsor is van deze belangrijke dag. De kwaliteit van het KNHS Talentenplan, waar deze dag een belangrijk onderdeel van is, zie je terug in de hele breedte van de topsport. In alle teams die we afvaardigen naar internationale kampioenschappen zitten ruiters die kennis op hebben gedaan via het KNHS-Talentenplan”.

De combinaties die 31 augustus geselecteerd worden maken vanaf 1 oktober deel uit van het KNHS Talentenplan. Zij worden uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Beloften trainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

Bijzondere demo
Aan het eind van de Hartog KNHS-Talentendag vindt er een bijzondere en interessante demo plaats in de Amalia Hal. Iedereen heeft wel eens het idee dat je paard op één hand net iets fijner of beter loopt dan op de andere hand. Tijdens de demo met Quinty Vossers, lid van het gouden Young Riders dressuurteam, laten experts van de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht, waaronder Dr. Filipe Serra Braganca, zien hoe je dankzij innovatieve technologieën nog meer te weten kunt komen over je paard.  Dankzij sensoren die de beweging en de spieractiviteit van een paard objectief kunnen meten, is het mogelijk om gedetailleerde feedback te krijgen op de training van paard en ruiter. Hiermee wordt het mogelijk om nog beter in te spelen op de individuele behoeften van het paard (en ruiter) op het gebied van welzijn, gezondheid én prestatie. De demo wordt verzorgd door de faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht en aangeboden door Hartog paardenvoer.

Hartog Paardenvoeder
Bij Hartog is het de liefde voor paarden die onze passie drijft om gezonde en heerlijke vezelrijke paardenvoeders te maken. Met volle overgave storten we ons op het vastleggen van de kracht van het land. Enkel de beste ingrediënten worden geselecteerd zodat jij zorgeloos kan genieten van jouw paard, comfortabel in de wetenschap dat je het beste doet.

De Hartog Family Farm is opgericht door paardenmensen, om zo aan de behoeftes van paardenmensen te kunnen voldoen. Al meer dan 70 jaar houden wij ons bezig met het zorgvuldig selecteren van de beste ruwvoeders. Onze experts richten zich op de meest natuurlijke vorm van paardenvoeding, in de wetenschap dat een paard gezond van binnen, een gelukkig paard is. Het is onze ambitie om ieder paard in elke levensfase te kunnen voorzien van vezelrijke voeding, zelfs wanneer topprestaties worden verwacht, om het paard een zo goed mogelijke kans te geven op een lang en gezond leven.

Bij de Hartog Family Farms zijn we constant bezig met het verbeteren en ontwikkelen van onze paardenvoeders om zo te kunnen voldoen aan de behoeften van het moderne paard. Wij zijn groter dan zomaar een boerderij, onze familie bestaat uit onze boeren, voedings- en veterinaire experts, en het meest belangrijke: jij. Op deze manier willen we bijdragen aan een wereld met gezonde en gelukkige paarden.

Kijk op de website van Hartog voor meer productinformatie.

Klik hier voor meer informatie over de Hartog KNHS-Talentendag.

Foto: www.digishots.nl

Ander Nieuws

  • TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
    TV-uitzending Kassa: vermeende misstanden bij maneges
  • Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
    Even voorstellen: team Partners in Paardrijden
  • Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program
    Leren van elkaar en elkaar inspireren, dat is KNHS Young Leaders Program