­ Doe mee aan de jeugdrubrieken springen en ervaar het zelf! - KNHS

Doe mee aan de jeugdrubrieken springen en ervaar het zelf!

Geplaatst op 26 oktober 2021 in Springen

In 2020 is gestart met de pilot jeugdrubrieken in het springen. In plaats van de reguliere rubrieken die op categorie van de pony of paard worden uitgeschreven, worden er tijdens deze pilot rubrieken uitgeschreven op leeftijd van de ruiter. Het doel van de jeugdrubrieken is het sporten met leeftijdsgenoten. In de jeugdrubrieken staat de leeftijd van het kind centraal en niet de grootte van de pony of het paard. Wil je zelf ervaren hoe het is om aan jeugdrubrieken mee te doen? Dan kun je hiermee kennismaken tijdens de springwedstrijd in Genemuiden op 13 november as. De inschrijvingen verlopen via de wedstrijdkalender in MijnKNHS.nl.

Jeugdrubrieken zijn ook ideaal voor jeugdruiters die graag kennis willen maken met de springsport, maar de reguliere parcoursen (nog) te hoog vinden. Tijdens de jeugdrubrieken kunnen er namelijk al rubrieken worden uitgeschreven op een hoogte van 30 centimeter. Perfect om ervaring en vertrouwen op te doen in het springparcours.

Wat is er anders?
In tegenstelling tot de bestaande rubrieken wordt het klassement straks niet meer per klasse en categorie opgemaakt, maar op hoogte van het parcours en per leeftijdsgroep.

De leeftijdsgroepen zien er als volgt uit:
Jeugd onder 9 = JO9 deelname mogelijk 7 en 8 jaar
Jeugd onder 12= JO12 deelname mogelijk 9 t/m 11 jaar
Jeugd onder 15= JO15 deelname mogelijk 12 t/m 14 jaar
Jeugd onder 19= JO19 deelname mogelijk 15 t/m 18 jaar

Rubrieken en uitschrijving
Tijdens de pilot worden de rubrieken uitgeschreven op hoogte voor zowel pony’s als paarden. De huidige rubrieksnamen in Mijn KNHS blijven gelijk, er worden alleen hoogtes aan toegevoegd (vb. A-pony 50cm Klasse B rijstijl). Daarnaast hebben we mogelijkheden gecreëerd voor een lagere instap door extra impuls (BB) rubrieken toe te voegen waar je met je pony(‘s) en of paard(en) aan kunt deelnemen*. 

De volgende extra impuls (BB) rubrieken zijn toegevoegd:
30 cm voor A/B/C/D/E pony’s en paarden
40 cm voor B/C/D/E en paarden
50 cm voor C/D/E pony’s en paarden
60 cm voor D/E pony’s en paarden
70 cm voor E pony’s en paarden

* Deelnemers die op basis van hun persoonlijke stand niet meer in de klasse B mogen uitkomen volgens art. 253 lid 7b, mogen ook niet in de klasse BB uitkomen. HC starten is wel toegestaan.

De jeugdrubrieken die worden uitgeschreven tijdens de pilot tellen mee voor winstpuntenregistratie in de reguliere rubriek. M.u.v. de impuls (BB) rubrieken (deze zijn nu ook niet voor winstpunten).

Klik hier om je in te schrijven voor de jeugdrubrieken in Genemuiden op 13 november. Inschrijven kan tot 5 november. 

Wil je meer weten over de pilot jeugdrubrieken in het springen klik dan hier.

Zelf een jeugdrubriek springen organiseren?
Organiseer je zelf wedstrijden en lijkt het je leuk om zelf een jeugdrubriek springen (dressuur of eventing) uit te schrijven? Neem dan contact op met de afdeling Wedstrijden van de KNHS per e-mail via wedstrijden@knhs.nl.

 

Categorie: Pilot jeugdrubrieken, jeugdrubrieken

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs