­ Dominique Filion KNHS kampioene Lichte Tour - KNHS

Dominique Filion KNHS kampioene Lichte Tour

Geplaatst op 11 augustus 2021 in Dressuur & Para

"Vandaag is vandaag en morgen is morgen", vertelde ze gisteren, maar vandaag was het weer raak voor Dominique Filion. Met haar Belconi (v. Belissimo M) won de amazone uit Roosendaal vanmiddag de Kür op Muziek met 72,650% en pakte daarmee de titel in de Lichte Tour. Anouk Ivits won het zilver met Iris en het brons ging naar Dana van Lierop met de stoer Fries Johnny Cash.

Dominique Filion reed een goede kür die met 72,650% werd beoordeeld met een wat wisselende plaatsing door de vijf juryleden. Eén jury had Filion op de eerste plaats, de anderen zetten Flion op de tweede, derde en vijfde plek. Filion hield genoeg over voor het binnenhalen van de titel. “Ik ben heel blij! Van te voren had ik dit niet gedacht. Gisteren was al een fijne dag en het dan vandaag af kunnen maken is top!”, vertelt Dominique Filion na afloop.

Anouk Ivits wist op de finaledag op te klimmen naar een podium plek. Gisteren stond ze nog vierde en met de 71,885% in de kür pakte ze het zilver. Dana van Lierop werd net als gisteren derde met de imponerende Fries Johnny Cash. Van Lierop scoorde 71,735%.

Grote pechvogel was Dinja van Liere. Met Independent Little Me was de amazone uit Uden een van de titelkandidaten. Vlak voordat ze aan kür wilde beginnen klonk de bel van de hoofdjury voor de tweede keer en Dinja mocht niet aan de kür beginnen. Juryvoorzitter Patricia Wolters vertelt over de uitsluiting van Dinja van Liere: “Helaas vond het paard van Dinja van Liere het erg spannend om de ring. Dat is een super mooie combinatie die de eerste dag hoog gescoord had. Maar de vos beet zich nu vlak voordat hij de baan in moest op zijn lip en was daarbij een beetje bloed te zien en kon Dinja niet van start.”

Uitslag Finale Lichte Tour Kür op Muziek:
1. Dominique Filion (Roosendaal) - Belconi (v. Belissimo M), 72,650%
2. Anouk Ivits (Leende) - Iris (v. Lord Leatherdale), 71,885%
3. Dana van Lierop (Helmond) - Johnny Cash (v. Tsjalle 454), 71,735%

Uitslag kleine finale ZZ Zwaar
1. Joyce Van Schaick (Abcoude) Isidor SP (v. Johnson), 63,286%
1. Anne Hoogenboom (Strijensas) Izi Vita (v. Apache), 63,286%
1. Janneke Reinders (Assen) - Ducarlos (Spielberg), 63,286%

Uitslagen 

Podium Lichte Tour Foto Digishots

Ander Nieuws

  • Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Maud de Reu en Demi Uijtewaal bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
    Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar
  • Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra zesde in wereldbekerwedstrijd Madrid