­ Dressuurruiters TeamNL aan de leiding bij Nations Cup CHIO Rotterdam - KNHS

Dressuurruiters TeamNL aan de leiding bij Nations Cup CHIO Rotterdam

Geplaatst op 01 juli 2021 in Springen

De dressuurruiters van TeamNL hebben de leiding genomen in de Nations Cup bij CHIO Rotterdam. Na de Grand Prix heeft het team van Alex van Silfhout twee punten voorsprong op de vier combinaties van Duitsland. Hans Peter Minderhoud zorgde voor het beste resultaat van Oranje. Met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. kwam de ruiter uit Oosterbeek op een score van 77.174% en individueel op de tweede plaats.

Hans Peter Minderhoud reed een bijna foutloze Grand Prix met zijn lichtvoetige en expressieve hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. Het is voor de twee de hoogste score in een Grand Prix ooit. De nu dertienjarige hengst lijkt in topvorm voor de Olympische Spelen. De combinatie is van TeamNL ook het meest geroutineerd en lijkt dan ook hoog op het lijstje te staan van Alex van Silfhout die aanstaande maandag zijn team voor Tokio bekend maakt.
“Ik was heel tevreden over mijn proef. Dream Boy was heel fris, happy en goed geconcentreerd. Ik kon hem rijden zoals ik wilde. Het is altijd mooi als de juryleden die ook in Tokio jureren je laatste proef goed beoordelen”, vertelt Minderhoud in de persconferentie.
Minderhoud moest vandaag in het Kralingse Bos zijn meerdere erkennen in Isabell Werth en de merrie Weihegold, die met het Duitse team na de Grand Prix tweede staat achter Nederland.

Edward Gal reed met GLOCK’s Total US zijn eerste Landenwedstrijd voor Nederland. De pas negenjarige hengst, waarmee Gal onlangs Nederlands kampioen werd, is nog onervaren op dit niveau. In de proef met veel hoogtepunten, waarin Total US met zijn talenten strooide en dat ook meerdere 9’s opleverde, slopen op het eind een paar foutjes. De score van 76.717 kan dan ook nog hoger worden. Dat Gal in het Tokio-team zal zitten is wel zeker, maar met welk paard dat is nog de vraag. Naast Total US rijdt de ruiter uit Oosterbeek in Rotterdam met GLOCK’s Toto jr. in de nationale observatie.
De nummer drie van het NK, Dinja van Liere en Hermès, reden in de Nations Cup hun eerste internationale wedstrijd op Nederlandse bodem. De prachtig gereden en bijna vlekkeloze proef viel bij de Olympische juryleden, die in Rotterdam langs de dressuurring zitten, in de smaak.

Marlies van Baalen beet het spits af voor TeamNL en reed Go Legend in de vroege uren naar een mooi resultaat van 73.957%. De tienjarige zoon van Totilas toonde weer progressie sinds het NK Dressuur drie weken geleden. “Go Legend is nog jong en hij gaat nog steeds vooruit in de training en ook op wedstrijd. Ik droom nu toch echt wel over Tokio”, lacht Van Baalen.

Bondscoach Alex van Silfhout is al tevreden na de eerste dag van de Landenwedstrijd. “Het gaat de goede kant op. Deze wedstrijd laat zien dat we met jonge paarden te maken hebben en dat we een beetje het geluk van het moment moeten hebben in Tokio. Ik kan nu duidelijk zien wie waar staat. Het begint zich nu goed af te tekenen. Ik denk dat de bekendmaking van het team  straks een uitslag wordt waar iedereen mee kan leven. ”

De Nations Cup krijgt zaterdag de finale. Vanaf 16 uur is de Grand Prix Special. Hierin rijden Minderhoud en Van Liere voor TeamNL. Van Silfhout heeft Gal en Van Baalen aangewezen voor de Kür op Muziek die vanaf 19 uur plaatsvindt.

Uitslag Grand Prix Nations Cup CHIO Rotterdam
1. Isabel Werth (Dui), Weihegold (v.Don Schufro), 80.717%
2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi), 77.174%
3. Edward Gal (Oosterbeek), GLOCK’s Total US (v.Totilas). 76.717%
4. Dorothee Schneider (Dui), DSP Sammy Davis jr. (v.San Remo), 75.413%
5. Dinja van Liere (Uden), Hermès (v.Easy Game), 74.696%
6. Marlies van Baalen (Brakel), Go Legend (v.Totilas), 73.957%

Tussenstand Nations Cup dressuur na de Grand Prix
1. Nederland, 10 pnt (2 + 3 + 5)
2. Duitsland, 12 pnt (1 + 4 + 7)
3. België, 30 pnt (9 + 10 + 11)

Klik hier voor alle uitslagen van het CHIO

Foto: Hans Peter Minderhoud en GLOCK's Dream Boy N.O.P. (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd