­ Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden gaan door - KNHS

Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden gaan door

Geplaatst op 30 april 2021 in Springen

Het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden gaan ook dit jaar door. De organisatie heeft van de gemeente Wierden en de Veiligheidsregio Twente het groene licht gekregen om de twee evenementen eind mei en begin juni te houden. Dat gebeurt wel onder strikte voorwaarden en op sobere wijze, zonder publiek , horeca en feestavonden.

Voorzitter Ruben Hofman: “Na lang wikken en wegen hebben we dit besluit woensdag genomen. Mede door toezeggingen van onze trouwe sponsors en ondanks de strenge regels in verband met corona kiezen we er toch voor de inschrijving voor beide concoursen te openen. Dat vorig jaar bewezen is dat het op een veilige manier kan heeft ook meegespeeld in de beslissing ervoor te gaan. Onze accommodatie De Vossenbos  krijgt twee weken lang de status van topsportlocatie, waarmee we ook voldoen aan de eisen van de internationale paardensportfederatie FEI en de geldende regels van de overheid.”

Het Dutch Youngster Festival (DYF) met de traditionele landenwedstrijden (CHIO’s),  van 26 tot en met 30 mei, betekent voor de jonge ruiters een van de laatste testcases voor het EK jeugd. Outdoor Wierden, van 2 tot en met 6 juni, biedt senioren de kans zich op het niveau van een CSI1 en CSI2 te meten met (inter)nationale concurrenten en kan worden gezien als een mogelijkheid paarden weer naar het absolute topniveau toe te werken richting onder meer het EK en de Olympische Spelen.

Ruben Hofman: “Uiteraard zullen we allerlei extra maatregelen treffen om deze wedstrijden volgens de geldende protocollen goed te laten verlopen. Stiekem hopen we er nog wel op dat we nog kunnen meeliften op de regels die momenteel voor terrassen gelden. We beseffen dat we hebben te dealen met veel onvoorziene kosten, maar we willen hier met elkaar de schouders onder zetten. Het is ons veel waard voor de sport te blijven gaan. Met elkaar zijn we blij, optimistisch en heel enthousiast om op een nette manier deze prachtige topsport in Oost-Nederland en Twente in het bijzonder te kunnen blijven bieden.”

Alle rubrieken zijn overigens wel live te volgen via de livestream op de website www.clipmyhorse.tv

Meer info volgt zo snel mogelijk op de website www.dutchyoungsterfestival.com

De Nederlandse junioren grepen in 2020 het goud in de landenwedstrijd in Wierden. Foto © www.digishots.nl

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd