­ Eclips van Tim Lips verkocht - KNHS

Eclips van Tim Lips verkocht

Geplaatst op 09 februari 2021 in Eventing

Eclips, een van de potentiele Tokio paarden van eventingruiter Tim Lips is verkocht. Na het overlijden van zijn topper Bayro een tweede gevoelig verlies voor deze ruiter. Voor Tokio heeft Lips nu de beschikking over de getalenteerde, maar nog relatief jonge Herby.

Vos Herby heeft in 2020 al laten zien zeer veel kwaliteiten te hebben en won onder meer in het Poolse Sopot de CCI4*-L wedstrijd. Met de vertrekkende Eclips was Tim Lips de hoogst geplaatste ruiter op de Olympic ranking waarmee hij een van de individuele startbewijzen voor Nederland in Tokio veilig wist te stellen.

Lips vertelt over het vertrek van Eclips: "Ik vind het echt heel jammer dat we Eclips niet hebben kunnen behouden voor Nederland. Sportief is het natuurlijk een enorm gemis. Met Eclips en Herby was deelname aan Tokio een stuk zekerder dan met één paard voor dat niveau. Ik begrijp de mede-eigenaren wel dat ze wilde verkopen, maar ga hem enorm missen. Zelf waren we ook voor een derde eigenaar, en dan heb je nu eenmaal geen meerderheidsaandeel. Zakelijk is de verkoop niet slecht, maar ik had hem veel liever gehouden."

Foto Ashley Claus

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  • Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
    Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021