­ Edward Gal neemt de leiding op het NK Dressuur - KNHS

Edward Gal neemt de leiding op het NK Dressuur

Geplaatst op 05 juni 2021 in Dressuur & Para

Edward Gal deed gewoon wat we van hem gewend zijn op het NK Dressuur. Hij won het eerste onderdeel de Grand Prix Special. Ditmaal met zijn jongste hengst GLOCK’s Total U.S.. Met zijn een jaar oudere tienjarige GLOCK’s Toto jr N.O.P. reed hij naar plaats 2 met een score van bijna 80 procent. De regerend kampioen zal moeten kiezen welk van de twee zwarte Totilas-zonen hij morgen start in de finale, de Kür op Muziek. Partner Hans Peter Minderhoud staat er goed voor met een score van 77.170% en is daarmee als derde geëindigd in het eerste onderdeel van het NK Dressuur senioren.

Met een proef met veel hoogtepunten waarin de lichtvoetige manier van bewegen en de verhevenheid in de verzameling van GLOCK’s Total U.S. opvielen, pakte Edward Gal (Oosterbeek) de winst. De negenjarige hengst was fris en gretig en toont zich een paard met heel veel potentie. Een ruwe diamant die bij het polijsten nog meer zal gaan schijnen.
Zijn ‘tweede’ paard, GLOCK’s Toto jr. N.O.P. waarmee Gal vorig jaar de titel veroverde, is al wat meer bevestigd en ervaren. Toch duurde het in de proef even voordat Gal de juiste afstamming met de hengst gevonden had. Toen gingen de scores omhoog, maar de 80 procent-grens werd net niet gehaald. Wel stelde Edward Gal zich echt kandidaat voor zijn twaalfde titel.
Dan zal zijn partner Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) weer zijn grootste concurrent zijn met GLOCK’s Dream Boy N.O.P.

Morgen in de finale mag Gal maar één paard starten. Dat geldt ook voor Dinja van Liere (Uden), die in haar eerste seniorenkampioenschap, opvallend goed scoort op de vierde en zesde plaats met haar negenjarige talenten Hermès en Haute Couture. Marlies van Baalen (Brakel) heeft met Go Legend (v.Totilas) ook een paard waarmee ze de ogen van de bondscoach op zich gericht heeft in de observatie richting Tokio. Ze werd door de juryleden op plaats 5 gezet in de Grand Prix Special.

Klik hier voor de uitslagen van het NK Dressuur

Foto: Edward Gal en GLOCK's Total U.S. (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek