­ Edward Gal opent Olympische Landenwedstrijd voor TeamNL - KNHS

Edward Gal opent Olympische Landenwedstrijd voor TeamNL

Geplaatst op 23 juli 2021 in Dressuur & Para

Nadat de Nederlandse dressuurpaarden vanmorgen glanzend de keuring doorstonden bij de Olympische Spelen, is nu de startlijst van de dressuur bekend. Edward Gal en Total U.S openen de dans voor Nederland op zaterdagavond 24 juli om 18.36 uur lokale tijd. Ook Hans Peter Minderhoud rijdt zaterdagavond, Marlies van Baalen gaat zondag van start.

Gal is de eerste starter in de tweede groep (groep B) van tien ruiters. Hans Peter Minderhoud verschijnt met Dream Boy om 21.33 uur in de piste. Hij is de nummer 9 van groep C. Marlies van Baalen is nummer 1 van groep E en start om 18.45 uur. (in Nederland is het 7 uur vroeger dan in Japan)

Edward Gal en Total US

Door het aangepaste format, waarbij wordt gereden in zes groepen die worden samengesteld op basis van de wereldranglijst, hebben de coaches geen invloed meer op de startvolgorde van de ruiters. Dat geeft direct al een ongebruikelijke startvolgorde.

Hans Peter Minderhoud en Dream Boy

Maries van Baalen en Go Legend

De nummers een en twee van de zes verschillende groepen plaatsen zich direct voor de individuele finale, de Kür die woensdag 28 juli verreden wordt. Deze groep van 12 combinaties wordt aangevuld met de zes best scorende ruiters die niet bij de eerste twee van hun groep hoorden. Voor de verdeling van de individuele medailles telt alleen het resultaat in de kür. De beste acht landen na de Grand Prix gaan in de Grand Prix Special strijden om de teammedailles. Voor de verdeling van de teammedailles tellen alleen de scores die in de Grand Prix Special zijn behaald door de drie teamleden. De landenwedstrijd wordt dinsdag 27 juli verreden.

Dinja van Liere en Haute Couture

Kijk hier voor de startlijsten en uitslagen.

Foto's Arnd.nl

Categorie: OSTokio2021, RoadToTokyo

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders