­ Edward Gal volledig vrijgesproken van aantijgingen PETA - KNHS

Edward Gal volledig vrijgesproken van aantijgingen PETA

Geplaatst op 30 december 2021 in Dressuur & Para

Edward Gal is volledig vrijgesproken in een door dierenrechtenactivisten van PETA in Duitsland aangespannen zaak van vermeende dierenmishandeling. Deze groepering begon haar pogingen om Gal aan te klagen reeds in 2015 na het Europees kampioenschap in het Duitse Aken.

Vandaag heeft de rechtbank in Aken uitspraak gedaan in de rechtszaak welke Peta begin dit jaar aanhangig heeft gemaakt tegen Edward Gal. In haar aanklacht stelde Peta onterecht dat Edward zijn paard Glock's Undercover tijdens het EK in Aken in 2015 in de roll kur zouden hebben gereden. Deze aanklacht is volledig ongegrond verklaard en de rechter sprak Edward direct op de zitting vrij van al hetgeen hem ten laste was gelegd.

Het was de tweede keer op rij dat Peta probeerde een rechtszaak tegen Edward aan te spannen. Reeds in 2018, vlak vóór de World Equestrian Games in de VS, diende Peta exact dezelfde klacht in. Toen werd de zaak direct geseponeerd. Dit jaar, vlak voor de Olympische Spelen in Tokio, probeerde Peta opnieuw Edward in een slecht dag licht te stellen door wederom een op onjuistheden gebaseerde aanklacht tegen hem in te dienen. Opnieuw haalde de dierenrechtenorganistaie bakzeil bij de rechter.  Alle aantijgingen aan het adres van Edward zijn volledig ontkracht door getuigen en keiharde feiten. Edward valt geheel niets te verwijten en is van alle blaam gezuiverd.

Uiteraard is Edward zeer blij dat het recht heeft zege gevierd, echter zijn imago heeft door de negatieve publiciteit in Duitsland mogelijk wel schade opgelopen. Met name doordat in de Duitse pers onjuiste gegevens naar buiten werden gebracht. Een kwalijke zaak meent Edward. Hij laat nu door juristen onderzoeken of hij juridische stappen gaat ondernemen.

Foto Edward Gal en Glock's Undercover tijdens het EK in Aken in 2015 door Hippofoto/ Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid