­ Edward Gal wint Grand Prix met GLOCK’s Toto jr. N.O.P. - KNHS

Edward Gal wint Grand Prix met GLOCK’s Toto jr. N.O.P.

Geplaatst op 30 juni 2021 in Dressuur & Para

Edward Gal won vanmiddag de eerste rubriek op CHIO Rotterdam, de nationale Grand Prix, met GLOCK’s Toto jr. N.O.P. De score in deze Olympische observatiewedstrijd kwam uit op 75.399 procent. Dinja van Liere eindigde als tweede met de merrie Haute Couture. Thamar Zweistra bezette in de uitslag de plaatsen drie en vier met de Hexagon-paarden Ich Weiss en Double Dutch.

Het was niet de beste proef van Edward Gal en de tienjarige hengst GLOCK’s Toto jr N.O.P. Op het NK vorige maand en in september vorig jaar en de wedstrijden in Opglabbeek en Exloo wist de zoon van Totilas meer te imponeren. Nu slopen er wat foutjes in de proef, omdat GLOCK’s Toto jr N.O.P niet optimaal met zijn aandacht bij zijn ruiter en zijn werk was. Toch was wel weer duidelijk dat de zwarte hengst heel veel talent heeft. Magnus Ringmark uit Zweden, de Duitse Katrina Wüst en Francis Verbeek van Rooy, die ook deel uitmaken van de jury in Tokio, beoordeelden de proef met een totaal van 75.399 procent. Alle drie zetten ze de combinatie op de eerste plaats. Morgenmiddag in de Grand Prix Special mogen Gal en GLOCK’s Toto jr N.O.P. nogmaals laten zien wat ze waard zijn.

Morgenochtend (aanvang 8.00 uur) in de Landenwedstrijd brengt Edward Gal de hengst GLOCK’s Total US aan start. Hij vormt dan samen met zijn partner Hans Peter Minderhoud (GLOCK’s Dream Boy N.O.P.), Marlies van Baalen (Go Legend) en Dinja van Liere (Hermès) TeamNL. Bondscoach Alex van Silfhout zal dan net als vandaag observeren hoe zijn combinaties presteren. Zaterdag is de finaledag van de landenwedstrijd.

Dinja van Liere reed in de nationale Grand Prix de merrie Haute Couture naar de tweede plaats. Het percentage van 71.158% bleef achter bij de scores eerder dit seizoen. In de mooie dressuurpiste, waar helaas geen publiek omheen zat, leek de merrie wat last te hebben van spanning.

Thamar Zweistra startte als eerste van de tien deelnemers met Hexagon’s Ich Weiss, waarmee ze op de derde plaats eindigde. Met haar meer ervaren hengst Hexagon’s Double Dutch werd Thamar vierde.

Adelinde Cornelissen ontbrak in Rotterdam. Haar tienjarige hengst Governor (v.Totilas) was niet 100 procent fit. Dat gold ook voor GLOCK’s Zonik waarmee Hans Peter Minderhoud de laatste maanden een combinatie vormt. Na goede resultaten in Frankrijk zou Rotterdam hun eerste wedstrijd op Nederlandse bodem zijn geweest.

Uitslag Grand Prix, nationaal
1. Edward Gal (Oosterbeek), GLOCK’s Toto jr. (v.Totilas), 75.399%
2. Dinja van Liere (Uden), Haute Couture (v.Connaisseur), 71.159%
3. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Ich Weiss (v.Hexagon’s Rubiquil), 70.978%

Klik hier voor de volledige uitslag

Ander Nieuws

  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen