­ Edward Gal wint met GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. overtuigend de Special - KNHS

Edward Gal wint met GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. overtuigend de Special

Geplaatst op 24 april 2021 in Dressuur & Para

Net als in de Grand Prix was ook vandaag TeamNL ruiter Edward Gal niet te kloppen in Sentower Park in Opglabbeek. De ruiter uit Oosterbeek had voor GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. gekozen om de Special te rijden. Met de zoon van Totilas was Gal gisteren tweede in de Grand Prix met 77.978%. Vandaag was het paar zeker niet minder en werd met 77.958 % de winnaar. Hans Peter Minderhoud pakte de tweede plaats met GLOCK’s Dream Boy, hij kreeg van de jury 74.149%.

De hengst GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. was fris en actief in de Special. Edward Gal had zelfs even moeite om goed binnen te komen. Maar de cijfers liepen vervolgens in de draf-tour snel op. Het eerste appuyement leverde een 9 op en daarna kwamen nog meer 9-ens op de protocol voor de passages en voor de laatste piaffe gaf de jury bij C zelfs een 10. Die 10 en enkele 9-ens kwamen ook weer terug voor de laatste middellijn. Ook in het galopgedeelte bleven de cijfers hoog, bijvoorbeeld 8,8-en en een 9 voor de tweede galoppirouette.

Edward Gal met GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. in actie in de Special

De totaalscores van de vijf juryleden voor de proef van Gal en Toto Jr. liepen wel uiteen: het jurylid bij C gaf 81.809% en het Nederlandse jurylid Eddie de Wolff kwam uit op 73.617%. Het resulteerde in een totaal van 77.978% en de eerste plaats voor Edward Gal.

Hans Peter Minderhoud had een ijzersterke start met de hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P.. Tot aan de galop-tour deed Minderhoud niet onder voor zijn partner. De zoon van Vivaldi liep met veel souplesse en activiteit door de oefeningen. In de galop slopen een paar hakkeltjes in de proef. Voor de eerste pirouette kwam de hengst iets uit balans waardoor de oefening niet helemaal uit de verf kwam en ook in de eners voor de tweede pirouette zat een klein foutje. Dat kostte wat dure punten, en eindtotaal kwam op 74.149%.

Uitslag Grand Prix Special
1. Edward Gal (Oosterbeek) - GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. (v. Totilas), 77.958%
2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) - GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi), 74.149%
3. Gareth Hughes (GBR) - Sintano Van Hof Olympia (v. Sandro Hit), 72.404%
5. Vincent van Gasselt (Laren NH) - Delacroix 11 (v. Dancier),71.000%
6. Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Ich Weiss (v. Hexagon’S Rubiquil), 70.638%
7. Denise Nekeman (Hasselt) - Boston STH (v. Johnson TN), 70.617%
8. Marlies van Baalen (Brakel) - Go Legend (v. Totilas), 70.489%
9. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Governor-STR (v. Totilas), 70.426%
10. Lynne Maas (Schiedam) - Eastpoint (v. Westpoint), 69.425%

Lees hier hoe de TeamNL ruiters schitterden in de Grand Prix.

Ook de Nederlandse jeugd presteerde goed in Opglabbeek. Bij de Children won Kyra Jonkers de drie rubrieken met haar Eyecatcher. In twee proeven scoorde ze boven de 81%. Sophie van Norel werd met Giovanni twee keer tweede. In de U25-klasse is Jasmien de Koeyer met Esperanza oppermachtig. De Koeyer won de Grand Prix met  73.889%. In de kür op muziek werd overtuigende zege met 77.125%. Zondag zijn nog de küren op muziek voor de Junioren, Young Riders en senioren.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021