­ Eerste digitale Paard&Sport staat online - KNHS

Eerste digitale Paard&Sport staat online

Geplaatst op 28 april 2021

De eerste digitale editie van KNHS-ledenmagazine Paard&Sport is verschenen. Alle leden van 13 jaar en ouder hebben via een mailing een link naar dit aansprekende digitale magazine in de mailbox gekregen. Deze mailing is vier weken geleden de deur uitgegaan, waarna meer recent nog een reminder is gestuurd aan degenen die de eerdere mail mogelijk over het hoofd hebben gezien.

De opzet van de inhoud van de digitale Paard&Sport komt overeen met die van het papieren magazine, zoals dat voorheen verscheen. Meer specifiek kun je in deze editie onder meer de volgende onderwerpen vinden:
-Ponytoppers tussen de paarden
-Interview met Guusje ter Horst, voormalig minister en nieuwe voorzitter van de Sectorraad Paarden  
-Rubriek: het naakte en aangeklede paard
-Voeding: overgang naar de wei, hoe pas je het rantsoen aan?
-KNHS Talenten doen de quiz. Wat weten ze van elkaars discipline?
-Gedragsdeskundige Andrew McLean over de training van sensibele sportpaarden

Heb je het magazine nog niet gezien? Je vindt hier de eerste digitale editie van Paard&Sport.  
 

Paard&Sport ook nog op papier

In totaal verschijnt de digitale Paard&Sport dit jaar vier keer, waarbij de tweede editie in juni via een mailing naar de leden wordt verzonden. Naast deze vier digitale edities laten we twee keer per jaar een papieren Paard&Sport verschijnen. Geïnteresseerde KNHS-leden kunnen zich hier tegen een aantrekkelijk bedrag op abonneren. Deze twee edities verschijnen tegelijkertijd met de digitale edities van juni en november en bevatten tussen de 40 en 50 pagina’s extra, met interessante artikelen. Deze twee informatieve paardenmagazines vol boeiende verhalen en aansprekende beelden kosten € 7,50, oftewel € 3,75 per nummer. Lees hier meer over de mogelijkheden.

 

Resultaten lezersonderzoek

Eind 2020 werd duidelijk dat ook de KNHS duidelijk was geraakt door de coronacrisis. De gewijzigde opzet van Paard&Sport valt onder de bezuinigingsmaatregelen die zijn genomen om de dienstverlening voor onze paardensport ook na de crisis op peil te houden.

We wilden ondanks de bezuiniging tot een gewenste vorm van Paard&Sport komen en hebben daarom vorig jaar een lezersonderzoek gehouden. De ruim 5.000 leden die de moeite namen de enquête in te vullen, maakten er een representatief onderzoek van, waarvoor onze dank.

Uit het lezersonderzoek kwam naar voren dat Paard&Sport magazine bijzonder goed wordt gewaardeerd. 70,8% van de respondenten gaf aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de inhoud (24,3% was neutraal). Hoewel er begrip was voor de reden voor de switch naar een digitaal magazine, bleek de wens ook aanwezig om een papieren editie te blijven lezen. Bijna 25%, 24,8 om precies te zijn, was bereid hiervoor te betalen.

 

Pilotjaar

Om aan deze wens tegemoet te komen, is ervoor gekozen de papieren Paard&Sport tegen een reëel bedrag in de lucht te houden. Uit het onderzoek kwam eveneens naar voren dat artikelen over instructie, paardenwelzijn, persoonlijke verhalen en wedstrijdsport goed scoren. Bij de extra artikelen die alleen in de papieren versie staan, nemen we deze voorkeuren mee. Afhankelijk van de animo voor het abonnement besluiten we na dit pilotjaar of we door kunnen gaan met deze extra optie voor de leden. Aan de redactie zal het niet liggen. Zij doet er alles aan om ook in 2021 geslaagde edities van Paard&Sport te maken!

Ander Nieuws

  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Eerste springweekend KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort groot succes!
    Eerste springweekend KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort groot succes!