­ EK eventing: Janneke Boonzaaijer na dressuur op zevende plaats - KNHS

EK eventing: Janneke Boonzaaijer na dressuur op zevende plaats

Geplaatst op 23 september 2021 in Eventing

Het EK eventing, in het Zwitserse Avanches, is vanmiddag goed begonnen voor TeamNL amazone Janneke Boonzaaijer. Na de dressuur bezet ze een voorlopig zevende plaats met haar schimmel ACSI Champ de Tailleur. De combinatie scoorde 27,1 strafpunten: een nieuw, persoonlijk record!

Jordy Wilken mocht vanochtend het spits afbijten. Hij kwam als allereerste deelnemer van start. De ruiter uit Olst scoorde 33,4 strafpunten met Burry Spirit. Dit is voorlopig goed voor de 23e plaats. Teamgenoot Janneke Boonzaaijer (Renswoude) reed een zeer nette en constante proef. De amazone uit Renswoude is erg blij na afloop. “Het liep vandaag precies zoals ik gepland had. ACSI Champ de Tailleur bleef mooi ontspannen en goed geconcentreerd. Hij liep ook mooi ‘bovenin’. Het achterwaarts had iets mooier gekund, maar de rest was voor zijn doen echt goed. Deze dressuurproef was ook alweer beter dan tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Toen was ik met -33 al heel tevreden, zeker in dat deelnemersveld. Ik reed met dit paard nog niet eerder een score in de 27. Het is natuurlijk top als je tijdens een EK de punten krijgt waar je op hoopt!”

Jordy Wiken en Burry Spirit

Leermoment
In de aanloop naar de Olympische Spelen trainde Janneke veel met dressuurinstructrice Tineke Bartels en haar dochter Imke Schellekens-Bartels. “Voor het EK heb ik ook extra met Tineke geoefend. Dressuur blijft gewoon heel belangrijk. Daar oefen ik mij helemaal suf op, maar dat werpt nu zijn vruchten af.”
Tijdens de Olympische Spelen afgelopen zomer reed Janneke de cross uit. Helaas volgde na afloop een diskwalificatie, omdat ze het C-element bij een sprong had gemist. “Van die hele ervaring heb ik heel veel opgestoken. Daar kom je wel sterker van terug. Dat hoop ik tijdens dit EK te laten zien. Gisteren heb ik de cross verkend. Ik ga dit keer onderweg zeker scherper opletten, zodat ik van het begin tot het eind precies weet wat ik moet doen. Ook voor de alternatieve routes. In Tokio had ik dat in mijn beleving ook gedaan, maar dat was niet genoeg. Daar heb ik van geleerd en dat ga ik nu zeker meenemen. Ik heb veel zin in de cross komende zaterdag. Het is een mooie cross, maar je moet veel springen en draaien. Er zijn weinig grote galopperstukken, dus de volgende opdracht staat snel weer voor je ‘neus’. Dat gaat wel een extra test zijn, maar dat is na Tokio wel mooi voor mij”, besluit Janneke lachend.

Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ de Tailleur

TeamNL
Na de eerste dressuurdag pakt de Britse amazone Nicola Wilson de leiding met JL Dublin. In het teamklassement  staat Groot-Brittannië aan kop, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Nederland staat op een voorlopige vijfde plaats. Vandaag kwamen er 33 ruiters van start. Morgen rijdt de rest van de deelnemers hun dressuurproef. Sanne de Jong (Aalsmeer) is morgen om 10.22 uur met Enjoy. Merel Blom (Aalten) en The Quizmaster verschijnen om 12.45 uur in de dressuurring. Zaterdag is de cross-country. De wedstrijd begint dan om 11.00 uur. Op zondag start het afsluitende springen vanaf 11.00 uur.

De Nederlanders volgen aandachtig de dressuur

De wedstrijd is via livestream te volgen via: www.clipmyhorse.tv.
Meer informatie en startlijsten staan op: www.iena-events.ch en www.rechenstelle.de

Kijk hier voor de KNHS Mediaguide met meer informatie over alle ruiters.

Foto's Dirk Caremans HippoFoto

Ander Nieuws

  • Twee eventingruiters TeamNL naar wereldkampioenschap in Italië
    Twee eventingruiters TeamNL naar wereldkampioenschap in Italië
  • Eventingteam pony’s zesde op EK
    Eventingteam pony’s zesde op EK
  • Mooie sport op KNHS Eventing kampioenschap
    Mooie sport op KNHS Eventing kampioenschap