­ EK eventing: Merel Blom in top-10 na dressuur - KNHS

EK eventing: Merel Blom in top-10 na dressuur

Geplaatst op 24 september 2021 in Eventing

TeamNL amazone Merel Blom pakte vandaag een mooie uitgangspositie op het EK in Zwitserse Avenches. De amazone uit Aalten reed een nette dressuurproef en bezet na de dressuur een voorlopige tiende plaats. Met The Quizmaster scoorde ze 24,4 strafpunten.

De Duitse Ingrid Klimke bewees maar weer eens haar talent voor harmonieus dressuur rijden. De eventingamazone, die ook Grand Prix-dressuur start, pakte de leiding in het klassement met haar SAP Hale Bob (20,2 strafpunten). Kort daarachter nestelden zich twee Britse amazones, Rosalind Canter en Nicola Wilson.

Voor de Nederlandse Merel Blom is er een voorlopig tiende plaats na de dressuur. Ze blikt tevreden terug op dit eerste onderdeel. “Het ging goed, The Quizmaster deed super mee. Hij doet eigenlijk altijd zijn best, maar nu weer. Het is echt een fijn paard om te rijden, hij kan alles heel goed.” De combinatie reed een constante proef, in mooie harmonie. “Het achterwaarts ging wel iets gehaast. Dat onderdeel zorgt normaal niet voor problemen, maar vond hij vandaag wat lastig. Ach ja, dan zit hij voor morgen ook alvast in de vooruit”, grapt Merel. Ze kijkt uit naar de cross-country, die morgen op het programma staat. “Het is een heel dikke cross, maar er staat niets in wat The Quizmaster niet zou kunnen. We gaan zien hoe het loopt.”

Merel Blom en The Quizmaster

Teamgenoot Sanne de Jong (Aalsmeer) kwam vandaag ook met haar Enjoy van start. De combinatie scoorde 32,1 strafpunten en staat op een voorlopige 44e plaats. Sanne reed een super drafgedeelte, het beste drafwerk dat Enjoy tot nu toe heeft laten zien. "Maar", vertelt de amazone: "Enjoy werd iets overenthousiast in galop. Jammer, maar ik ben wel echt heel tevreden. Morgen staat er genoeg te springen, ze liet in ieder geval zien dat ze zich fit voelt."

Gisteren kwamen Janneke Boonzaaijer (Renswoude) en Jordy Wilken (Olst) voor TeamNL in de dressuurring. Zij staan respectievelijk 15e en 49e. In de landenwedstrijd staat het Nederlandse team van Andrew Heffernan op een vijfde plek in het tussenklassement. Groot-Brittannië staat aan kop, gevolgd door Duitsland en Frankrijk.

Sanne de Jong met Enjoy

TeamNL
Jordy Wilken (Olst) en Burry Spirit gaan morgen als eerste combinatie van start in de cross-country. Zij starten om 11.00 uur. Janneke Boonzaaijer rijdt om 12.20 uur, om 13.48 uur volgt Sanne de Jong. De laatste deelnemer van het Nederlandse team is Merel Blom, zij crost om 15.04 uur. Op zondag is het afsluitende springen. De wedstrijd begint dan om 11.00 uur. Na afloop van dit derde onderdeel worden de medailles verdeeld.

De wedstrijd is via livestream te volgen via: www.clipmyhorse.tv.
Meer informatie en startlijsten staan op: www.iena-events.ch en www.rechenstelle.de

Kijk hier voor de KNHS Mediaguide met meer informatie over alle ruiters.

Foto's Dirk Caremans HippoFoto

 

Ander Nieuws

  • Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
    Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021
  • Nederlandse afvaardiging WK Jonge Eventing paarden
    Nederlandse afvaardiging WK Jonge Eventing paarden