­ EK Jeugd: Bronzen medaille voor Lize van den Heuvel - KNHS

EK Jeugd: Bronzen medaille voor Lize van den Heuvel

Geplaatst op 11 juli 2021 in Dressuur & Para

Op het Europees kampioenschap in Oliva Nova heeft Lize van den Heuvel de bronzen medaille gewonnen bij de Children. De amazone uit Venlo scoorde met haar Hilton-S 81,57% en bleef daarmee nipt voor op Kyra Jonkers. Het goud was voor de Duitse Lara Latterman.

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels kan terugkijken op een geslaagd kampioenschap. “Alle drie de amazones reden hun beste proeven, niet alleen van deze wedstrijd maar ook van dit seizoen. In de landenwedstrijd kon ik merken dat ze het goed wilden doen, waardoor er soms wat behoudend werd gereden. In de individuele proef was de druk eraf en toonden ze hun kunnen. Ik was heel trots.”

“Nooit gedacht dat ik dit zou bereiken”
Het is het eerste internationale kampioenschap voor Lize van den Heuvel en ze beschrijft de afgelopen dagen als een hele ervaring. “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou bereiken. Ik rijd Hilton-S pas een half jaar en het plan was om te kijken hoe ver we konden komen bij de Children. Zijn draf is heel sterk en zijn galop is meestal ook heel goed. Vooral op de zijgangen scoort hij hoge punten. Vandaag stond hij met losrijden nog niet helemaal aan, maar in de ring is hij er helemaal voor mij en zette hij een super proef neer”, vertelt de vmbo-scholiere over de ruin die ze sinds een half jaar voor Krista Kolijn rijdt.

Vierde plek voor Kyra Jonkers
Net buiten de medailles eindigde Kyra Jonkers en Eyecatcher. De amazone uit Heerde kwam met haar 81,28% slechts 0,3% tekort voor de bronzen plak. “Kyra had in Nederland en internationaal al een aantal mooie resultaten geboekt. Op deze finaledag had ze besloten dat ze niets te verliezen had en er helemaal voor ging. Ze reed een topproef en die werd ook gewaardeerd met een topscore”, licht Schellekens-Bartels toe.

Flore Woerts naar zevende positie
De zevende positie is voor Flore Woerts en de geroutineerde Vlingh. De Flemmingh-zoon liep naar 77,68%. “Flore durfde te rijden en bleef in de ring ook rijden. Haar paard liep met zoveel meer schwung en losgelatenheid, dat was helemaal geweldig. Ik ben heel blij met de resultaten van de Nederlandse Children”, besluit de bondscoach.

Uitslag Children Individueel:
1. Lara Lattermann (Dui) - Soleil de la Coeur H, 85.548%
2. Clara Paschertz (Dui) - Danubio OLD, 83.834%
3. Lize van den Heuvel - Hilton-S (v. Florencio), 81.570%
4. Kyra Jonkers - Eyecatcher (v. Uphill), 81.286%
7. Flore Woerts - Vlingh (v. Flemmingh), 77.682%

Klik hier voor alle uitslagen.

Lize van den Heuvel met Hilton-S in Ermelo 2021 Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Categorie: EK Dressuur Jeugd 2021

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023