­ EK Jeugd: Volledig Nederlands podium bij Young Riders - KNHS

EK Jeugd: Volledig Nederlands podium bij Young Riders

Geplaatst op 11 juli 2021 in Dressuur & Para

Een ongekende prestatie tijdens het Europees kampioenschap voor Young Riders om het Spaanse Oliva Nova. De Nederlandse delegatie wist tijdens de kür op muziek zowel goud, zilver als brons te winnen. Goud was voor KNHS Talententeamlid Marten Luiten, zilver voor KNHS Talententeamlid Thalia Rockx en brons voor Milou Dees

Met 83,15% was de uit Winschoten afkomstige Marten Luiten een maatje te groot voor de concurrentie. Met de Ampère-dochter Fynona was hij gedurende het hele kampioenschap onverslaanbaar. “We zijn het hele seizoen al goed in vorm en dan is dit kampioenschap wel de kers op de taart. Ik durfde nergens op te rekenen, maar ik wist wel dat als alles goed zou gaan er veel mogelijk zou zijn. Vanavond pakken we onze rust, want morgen vertrekken we weer vroeg richting Nederland. Zodra het kan willen we dit zeker wel goed vieren”, meldt de student Bedrijfskunde.

Zilver voor Thalia Rockx
Zilver was er voor de uit Roosendaal afkomstige Thalia Rockx. Met haar Golden Dancer de la Fazenda (v.Bretton Woods) reed de twintigjarige amazone naar 78,05%. “Ik besef het nog niet helemaal”, vertelt een meer dan tevreden Thalia Rockx. “Het moet allemaal nog even binnenkomen. Dit is een droom die uitkomt. Deze kür is voor mij heel speciaal. Ik heb het idee dat als ik deze kür heel precies rijd ik een enorm goede proef neer kan zetten en dat is vandaag gelukt. Ondanks de warmte heb ik heerlijk gereden en hebben we samen genoten. Ik ben zo ontzettend trots op mijn paard. Ook op mijn teamleden, want ik gun het ze stuk voor stuk. Dit was op alle fronten een topwedstrijd.”

Milou Dees naar brons
Milou Dees volgde met een miniem verschil. Met haar Francesco (v.Florencio) kwam de 20-jarige amazone tot 78% en dat resulteerde in de bronzen medaille. “Ik ben superblij met hoe dit kampioenschap is verlopen. De landenproef verliep super, maar in de individuele proef hadden we storingen in de galoptour. Dat heeft een medaille gekost. Vandaag wist ik me te herpakken en was ik extra gemotiveerd om mijn best te doen. Dat heeft geresulteerd in deze medaille.”

Compleet Nederlands podium is abnormaal
Volgens Dees is vooral de draftour van haar Francesco heel imponerend. “Hij beweegt daarin heel mooi naar boven en is heel ruig over de benen, vooral in de zijgangen kan ik dan echt punten pakken. In de galoponderdelen zijn de wissels hoogtepunten, daar scoort hij hoog op. Ik ben echt superblij dat we dit als team hebben gedaan. Een compleet Nederlands podium is natuurlijk abnormaal”, besluit een blije Milou Dees.

Uitslag Young Riders kür op muziek:
GOUD Marten Luiten (Winschoten) - Fynona (v. Ampere), 83.155%
ZILVER Thalia Rockx (Roosendaal) - Golden Dancer de La Fazenda (v. Bretton Woods), 78.050%
BRONS Milou Dees (Berkenwoude) - Francesco (v. Florencio 2), 78.005%

Klik hier voor alle uitslagen.

Categorie: EK Dressuur Jeugd 2021

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek