­ EK Vilamoura: Jersey Kuijpers beste van de Children tot nu toe - KNHS

EK Vilamoura: Jersey Kuijpers beste van de Children tot nu toe

Geplaatst op 24 juli 2021 in Springen

Op het EK springen voor Jeugd in Vilamoura hebben de Children hun titel van 2019 niet kunnen prolongeren. In de Landenwedstrijd kwam het viertal in de tweede ronde van de landenwedstrijd niet meer als team aan de start en reden voor individuele kansen. “Dit was niet ons EK, het zat gewoon niet echt mee”, vertelt bondscoach Edwin Hoogenraat. De Belgische jeugd is oppermachtig op het EK. Alle drie de teams van onze Zuiderburen wonnen goud.

“We hebben onszelf tekort gedaan”, laat Hoogenraat weten vanuit Vilamoura. “We hadden teveel fouten die we eigenlijk niet hadden hoeven te maken. In het voorjaar hebben de Children zeer sterk gereden in de Landenwedstrijden. Dit was niet ons EK, het zat gewoon niet echt mee. Ze hebben veel geleerd, maar op de eerste dag van het EK waren ze echt onder de indruk. Verder trainen, doordoen en volgend jaar weer verder.” In de tweede omloop kwam Oranje niet meer van start met een team, nadat Yoni van Santvoort zich terugtrok voor de wedstrijd, en kansen op een medaille ver weg waren. Jersey Kuijpers, Yfke Priem, Britt Schaper en Daan Adams reden voor hun individuele kansen. Jersey en Daan plaatsen zich voor de finale.

Jersey Kuijpers (foto met HJ Horsetrucks Quanta Questa) staat er het beste voor van de Nederlandse Children. Voor het team reed zij in de tweede omloop van de landenwedstrijd foutloos. Bij de tijdfout uit de eerste wedstrijd, die ontstond doordat ze even de weg kwijt was in het parcours, de vier strafpunten uit de eerste omloop is haar tussenstand 5 strafpunten en daarmee gaat ze de individuele finale in op plaats 25.

Daan Adams was de vijfde man voor Oranje. Met Cherokee reed hij de eerste twee parcoursen zonder strafpunten. De twee springfouten in de omloop op zaterdagochtend brachten zijn totaal op 8 strafpunten en daarmee staat Daan gedeeld op plaats 28 in de tussenstand. “Daan reed hele mooie rondes. In de finaleronde kreeg hij de fout al op hindernis 1”, aldus Hoogenraat.

Britt Schaper moest als allereerste van start op het EK Children. Met haar jonge paard In the Air reed ze de drie parcoursen met 5, 4 en 4 strafputen. Voor Yfke Priem en de schimmel Esprit de Pomme was het resultaat 4, 4, 8.

Klik hier voor eindstand van de Landenwedstrijd Children

Klik hier voor de tussenstand van het EK Children

Foto: Bondscoach Edwin Hoogenraat en Jersey Kuijpers (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd