­ EK Vilamoura: Mans Thijssen individueel de beste - KNHS

EK Vilamoura: Mans Thijssen individueel de beste

Geplaatst op 26 juli 2021 in Springen

Op de finaledag van het EK Springen voor jeugd in Vilamoura reed Mans Thijssen zich met Hello naar de beste individuele prestatie. Hij werd tiende bij de Young Riders. Daarnaast was er een 16e plaats bij de Junioren voor Amber van Marle en werd Daan Adams 17e bij de Children.

Mans Thijssen is met Hello op de tiende plaats geëindigd bij de Young Riders op het EK in Vilamoura. In zijn laatste ronde in de individuele finale bleef de jongste telg van de familie Thijssen foutloos en daarmee steeg Mans vijf plaatsen in het klassement.
Skye Morssinkhof moest in de eerste finaleronde twee springfouten incasseren. De amazone startte haar G-Vingio-Blue niet meer in de tweede omloop.
Amber van Marle was zaterdagmiddag de enige junioren voor Nederland in de finale. Met haar met veel vermogen springende vos Gregorius v/d Vrendt reed Amber zich naar de 16e plaats in haar eerste internationale kampioenschap.

Jersey Kuijpers en Daan Adams plaatsten zich voor de finale van de Children. Daarin reed Jersey haar HK Horsetrucks Quanta Questa naar een foutloze eerste ronde en werd ze in de tweede helaas uitgeschakeld. Daan Adams en Cherokee eindigden het EK op plaats 18 met een totaal van 12 strafpunten over vijf parcoursen.

Klik hier voor de uitslag van de Young Riders

Klik hier voor de uitslag van de Junioren

Klik hier voor de uitslag van de Children

Foto: Mans Thijssen en Hello (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd