­ FEI schrapt vrijwel alle Europese wedstrijden tot 28 maart - KNHS

FEI schrapt vrijwel alle Europese wedstrijden tot 28 maart

Geplaatst op 01 maart 2021

De FEI heeft besloten om alle internationale wedstrijden in tien landen van het vaste land van Europa  te cancelen tot en met 28 maart. Dit besluit is genomen om te voorkomen dat de uitbraak van het rhinopneumonie virus, die ruim een week geleden begon op het internationale concours van Valencia, zich verder verspreidt.

Als enige uitzondering mogen de meer weken durende evenementen -de zogenaamde Tours-  die op dit moment al begonnen zijn, en waar alle paarden dus aanwezig zijn, doorgaan. Dit is mede zo besloten om te voorkomen dat heel veel paarden tegelijk verplaats worden.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een protocol om alle paarden die al op een evenement in Europa gestald zijn weer naar hun thuisbasis te krijgen. Er zitten momenteel verschillende Nederlandse ruiters met hun paarden op evenementen in onder meer Spanje, Portugal en Italië.

Dit besluit treft ook The Dutch Masters / Indoor Brabant dat 11 maart zou beginnen. Nadat dit topconcours vorig jaar vlak voor aanvang werd afgelast door de uitbraak van het coronavirus, wordt het nu wederom getroffen.

Lees hier het FEI bericht

 

Ander Nieuws

  • Kaartverkoop 74ste CHIO Rotterdam van start
    Kaartverkoop 74ste CHIO Rotterdam van start
  • Oefenspringen in de kerstvakantie
    Oefenspringen in de kerstvakantie
  • Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022