­ FEI verlengt stilleggen internationale wedstrijden tot en met 11 april *Update* - KNHS

FEI verlengt stilleggen internationale wedstrijden tot en met 11 april *Update*

Geplaatst op 12 maart 2021

De internationale paardensportbond FEI heeft besloten om het verbod op internationale wedstrijden zoals dat nu geldt in tien Europese landen te verlengen tot en met 11 april. Daarmee hoopt de sportkoepel een verdere verspreiding van het EHV-1 virus te voorkomen.

Eerder haalde de FEI al een streep door alle internationale wedstrijden tot en met 28 maart in Nederland, Oostenrijk, België, Spanje, Estland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal en Zweden. Deze lockdown wordt nu verlengt met 14 dagen om verder verspreiding van de agressieve variant van het rondgaande EHV-1/ Rhino virus te voorkomen.

Het FEI Executive Board nam deze beslissing vanmiddag unaniem in een met spoed ingelaste vergadering. De stopzetting van de evenementen betreft alle disciplines.
De beslissing is genomen op basis van advies van epidemioloog Dr Richard Newton en de veterinaire afdeling van de FEI.
Het verbod geldt alleen in de genoemde landen voor de internationale wedstrijden.   

De maatregelen betekenen ook dat de FEI wereldbekerfinales die van 31 maart tot en met 4 april in Gotenburg verreden zouden worden niet doorgaan. Daarmee worden de wereldbekerfinales voor het tweede jaar op rij niet verreden. In 2020 gingen de geplande finales in Las Vegas niet door vanwege de coronapandemie.

FEI Secretary General Sabrina Ibáñez: “We moeten samenwerken om het verder verspreiden van dit virus dat al 12 paarden in Europa het leven heeft gekost tegen te gaan. Alle paarden die op de evenementen in Valencia, Vejer de la Frontera en Doha zijn geweest zijn geblokkeerd in het FEI systeem. Maar de hele hippische gemeenschap moet alert zijn en alle paarden scherp onder controle houden. We doen een dringend beroep op alle in Europa gevestigde FEI-atleten en vragen hen om het reizen met hun paarden in deze lockdown te vermijden.” 

De FEI laat verder weten een zeer uitgebreid onderzoek te doen naar de uitbraak van het virus en alle genomen maatregelen. Daarnaast wordt er ook volop onderzoek gedaan naar het virus zelf.

In Nederland zijn naast de internationale evenementen ook alle kadertrainingen opgeschort tot en met 11 april.

Kijk hier voor de FEI Hub over de EHV-1 uitbraak.

Kijk hier voor meer informatie over het EHV virus / rhinopneumonie op deze website.

Kijk hier voor de adviezen met betrekking tot paarden die recent in Spanje en Portugal verbleven.

Kijk hier naar het recent gehouden webinar over rhinopneumonie

 

 

 

Ander Nieuws

  • WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver
    WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • Sterke start van Rodinde Rutjens op WK ponymennen
    Sterke start van Rodinde Rutjens op WK ponymennen