­ Finale FEI Nations Cup jeugd naar Peelbergen, Military Boekelo grijpt naast EK - KNHS

Finale FEI Nations Cup jeugd naar Peelbergen, Military Boekelo grijpt naast EK

Geplaatst op 17 maart 2021 in Springen , Eventing

De FEI heeft vanmiddag een aantal besluiten genomen over de toewijzing van kampioenschappen en finales. In de strijd om het EK Eventing greep Military Boekelo helaas mis, het EK is toegekend aan de wedstrijd in het Zwitserse Avenches en zal van 22 tot en met 26 september worden verreden. Wel is de finale van de FEI Nations Cup voor de jeugd toegewezen aan De Peelbergen in Kronenberg. Dit evenement staat van 23 tot en met 26 september op de agenda.

Het niet toekennen van het EK aan Boekelo is spijtig, temeer daar Military Boekelo-Enschede haar 50e editie graag luister bij had gezet met een Europees kampioenschap.

Voor Nederland wel een mooie opsteker dat de finale van de Nations Cup voor de jeugdspringruiters in het Limburgse Kronenberg op de mooie locatie van De Peelbergen verreden gaat worden.  
Ken Ruysen, directeur van De Peelbergen vertelt: "We zijn bijzonder verheugd dat we met het Equestrian Centre de Peelbergen nu deel uit maken van de deze series. We hebben destijds in overleg met de KNHS een bid gedaan op twee verschillende data en de FEI heeft ons de finale in september toegekend. Daar zijn we zeker trots op."

Meer over de invulling van het programma volgt later. 

Foto Equestrian Centre De Peelbergen

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF