­ Finale KNHS-Hartog Trophy verplaatst naar 19 december in Ermelo - KNHS

Finale KNHS-Hartog Trophy verplaatst naar 19 december in Ermelo

Geplaatst op 03 december 2021 in Springen

Omdat vanwege de huidige corona-maatregelen het niet mogelijk is om de geplande finale van de KNHS-Hartog Trophy op 18 december in De Meern – Utrecht voor 17 uur te laten plaats vinden, wordt de finale verplaatst naar zondag 19 december. De locatie wijzigt ook. Dat wordt het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

De KNHS-Hartog Trophy kent een lange traditie als zeer populaire rijstijl-competitie. Dit jaar staat de competitie niet alleen open voor ponycombinaties, maar kunnen ook de Children, Junioren en Young Riders van start.

In de ring worden de ruiters zoals gebruikelijk beoordeeld door een bekende trainer/coach. In de finale zal bondscoach Luc Steeghs samen met trainer Teun van den Broek de ruiters beoordelen. Het duo zal de deelnemers uiteraard ook tips meegeven om hun rijkunsten verder te verbeteren.

In de reguliere competitie wordt op 4 december in Tolbert de laatste wedstrijd verreden. Alle ruiters die in een van de voorrondes van start gegaan zijn, komen in aanmerking voor deelname aan de finale. Inschrijven voor de KNHS-Hartog Trophy finale in Ermelo op 19 december kan via MIJN KNHS.

Rijstijl
Een goede rijstijl is belangrijk. Met goed rijden behaal je betere resultaten, het maakt het rijden leuker en het is ook fijner voor jouw paard of pony. Hoe correcter je jouw paard of pony rijdt en traint, hoe beter hij je begrijpt en hoe makkelijker het voor hem is om samen een mooie prestatie te leveren.

KNHS directeur Theo Fledderus benadrukte dit onlangs nog in een van zijn columns waarbij hij het belang van de KNHS-Hartog Trophy onderstreepte.

De KNHS is Hartog Paardenvoeders zeer erkentelijk dat zij met ondersteuning van deze rijstijlcompetitie de ontwikkeling van de springruiters van de toekomst stimuleert.

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Hartog Trophy

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF