­ Geen NK voor springruiters in april 2021 - KNHS

Geen NK voor springruiters in april 2021

Geplaatst op 09 maart 2021 in Springen

Het Nederlands kampioenschap voor springruiters van TeamNL dat in april op de wedstrijdkalender stond, gaat niet door. Door de huidige situatie rond de uitbraken van het corona- en EHV-1 (Rhinopneumonie) virus is besloten het gehele NK af te gelasten.

Eerder werd al bekend dat het NK niet zoals gepland in Mierlo kon worden verreden. Er lag inmiddels een goed plan klaar om de titelstrijd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo te laten verrijden. Door de recente uitbraak van het EHV virus onder een omvangrijke groep internationale (spring)paarden is nu besloten het hele kampioenschap niet te laten verrijden. Het bijeen brengen van een grote groep paarden lijkt op deze relatief korte termijn niet verstandig.
Door de geldende coronamaatregelen was het al alleen toegestaan een NK voor de senioren te laten verrijden als voorbereiding op de Olympische Spelen. Voor de Jeugd kampioenschappen was de situatie nog erg onzeker.

KNHS directeur topsport Iris Boelhouwer is teleurgesteld, maar kijkt ook direct verder vooruit: “We hadden de intentie om het kampioenschap in Ermelo te laten verrijden. Helaas is het met de huidige ontwikkelingen niet realistisch om te denken dat er een waardig kampioenschap gerealiseerd kan worden. We zijn met de bondscoaches in gesprek om een plan te maken hoe we voor zowel senioren als de jeugd een goed selectietraject richting de Olympische Spelen en verschillende Europese kampioenschappen kunnen uitwerken.”
Hopelijk kan later dit jaar alsnog een Nederlands kampioenschap georganiseerd worden, maar dat is afhankelijk van de ontwikkelingen rond de virusuitbraken en van de (FEI) wedstrijdkalender.

Het NK Dressuur en Paradressuur wordt van 20 tot en met 23 mei in Ermelo verreden.
Voor de eventingruiters staat het NK van 7 tot en met 10 oktober gepland tijdens Military Boekelo-Enschede.

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021