­ Gerben Morsink winnaar Grote Prijs CSI2* Exloo - KNHS

Gerben Morsink winnaar Grote Prijs CSI2* Exloo

Geplaatst op 15 mei 2021 in Springen

Gerben Morsink werd vanmiddag met een spectaculair gereden barrage winnaar van de tweesterren Grote Prijs van CSI2* Exloo. Met Navarone Z zette de Twent de tijd stil op 40.40 seconden. Daar kwam niemand aan. Laatste starter Marc Houtzager kwam met de extra springende negenjarige Holey Moley het dichtstbij. Zij werden tweede in de tijd van 41.19. Doron Kuipers maakte het podium compleet met Gabri.

Elf combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Grote Prijs van het CSI op de ruime springpiste van Hippisch Centrum Exloo. De hindernissen stonden in de eerste manche op een hoogte van 1.45m.
Gerben Morsink, eerder op de dag winnaar van de éénster Grote Prijs met Colina Z, was de derde starter in de barrage. Met de kortst mogelijk gereden route en spectaculaire sprongen van Navarone Z maakte de Twentse combinatie, die al eens zilver won op het NK in Mierlo, het de concurrentie bijzonder moeilijk. Doron Kuipers en de fijn springende Gabri deden als één-na-laatste starter een goede poging en werden uiteindelijk derde.

Regerend Nederlands kampioen Marc Houtzager deed zijn uiterste best met de extra springende Holey Moley om de hoofdprijs van 6500 euro mee naar Rouveen te nemen. Maar de zoon van Verdi sprong zo hoog en met zoveel macht dat daarmee tijd verloren ging. Het tweede geld restte de ruiter, die volgende maand met zijn kampioenspaard Sterrehof’s Dante N.O.P. opgesteld wordt in de FEI Nations Cup van La Baule.

Uitslag GP CSI2* Exloo, 1.45m
1. Gerben Morsink (Enschede), Navarone Z (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 40,40 sec
2. Marc Houtzager (Rouveen), Holey Moley (v.Verdi TN), 0 – 0, 41,19 sec
3. Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Gabri (v.Voltaire), 0 – 0, 43,89 sec

Kik hier voor de volledige uitslag

Foto: Gerben Morsink en Navarone Z (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan