­ Glansrol voor Bart van der Maat in Grote Prijs Peelbergen - KNHS

Glansrol voor Bart van der Maat in Grote Prijs Peelbergen

Geplaatst op 20 juni 2021 in Springen

In de 1.45m Grote Prijs bij het Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg gaf Bart van der Maat het beste Nederlandse optreden. De ruiter uit Houten stuurde zijn paard Chicago 162 (v. Casall) knap rond in een finishtijd goed voor de vierde plaats in de CSI2*-finale rubriek.

In de basisomloop werd het de zestig deelnemers niet eenvoudig gemaakt. Met regelmatig uit de hoek gebouwde sprongen en lijntjes waarin controle vereist was, leek het er voor de pauze op dat het een korte barrage zou worden. Maar uiteindelijk kwamen er alsnog tien combinaties retour, waaronder Van der Maat als enige met de Nederlandse nationaliteit.

Goede zaken
Het paar deed op vrijdagavond al goede zaken door als zesde te eindigen in de kwalificatie voor de Grote Prijs. Vandaag zette de combinatie de stijgende lijn voort door met zo’n twee seconden boven op de snelste barrage tijd te finishen. Van der Maat bracht de tienjarige ruin al eerder uit, toen hij nog voor Rolf-Goran Bengtsson reed.

Mooi resultaat
“Zijn eigenaren hebben na een tijdje besloten Chicago naar mij te brengen. Daar ben ik natuurlijk maar wat blij mee. Het is een heel scherp beestje. In een barrage als deze merk je wel dat hij nog wat ervaring mist, maar dit is toch ook al een heel mooi resultaat”, aldus de nummer vier van de proef die gewonnen werd door de Duits dames kampioene Sophie Hinners.

Gerben Morsink en Navarone Z
Van der Maat was niet de enige ruiter die zich in de kijker sprong in Kronenberg dit weekend. Gerben Morsink uit Beuningen was met Navarone Z (v. Nabab de Reve) uitstekend in vorm. Het duo finishte op donderdag in de eerste GP-kwalificatie als tweede en op vrijdag gaven ze iedereen het nakijken. In de felbevochten barrage van de tweede GP-kwalificatie finishte het paar bijna twee seconden sneller dan de nummer twee.

Klik hier voor alle uitslagen van het Juni CSI bij het Peelbergen Equestrian Centre.

Foto: Bart van der Maat met Chicago 162 in Kronenberg. 

Ander Nieuws

  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023