­ GLOCK’s Total US en GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. schitteren in internationaal debuut - KNHS

GLOCK’s Total US en GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. schitteren in internationaal debuut

Geplaatst op 23 april 2021 in Dressuur & Para

TeamNL ruiter Edward Gal debuteerde vandaag internationaal op het CDI in Opglabbeek met zijn twee zonen van Totilas, GLOCK’s Total US en GLOCK’s Toto Jr. N.O.P.. Met Total US won hij de Grand Prix met een prachtige score van 78.674%. Op Toto Jr behaalde Gal nog geen procent minder en werd tweede met 77.978%. Edwards partner Hans Peter Minderhoud kleurde het podium helemaal oranje door met zijn toppaard GLOCK’s Dream Boy N.O.P. derde te worden met een percentage van 75.065%.

De Grand Prix-proef van Edward Gal en GLOCK’s Total US kende veel hoogte punten. De hengst toonde veel souplesse en macht in de zwaarste oefeningen. Het paar scoorde onder meer 9-ens voor de passage en ook bij de overgangen verschenen 9-ens op het scorebord. De galoppirouette naar links draaide Gal op een dubbeltje en drie van de juryleden hadden daar een 9 voor over. Het totaal kwam uit op 78.674%.

In de draf-tour deed Edward Gals tweede paard van vandaag, GLOCK’s Toto Jr. N.O.P., niet onder voor zijn halfbroer en stalgenoot. Ook Toto jr kreeg cijfers van een 8 tot een 9 voor de piaffes, passage en overgangen. Van één jury kreeg de hengst ook een 9 voor zijn prachtige uitgestrekte stap. In de galop-tour slopen een paar kleine oneffenheidjes in proef, maar het paar bleef zonder fouten en werd met 75.065% tweede.

Edward Gal met GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. Foto Dirk Caaremans

Hans Peter Minderhoud was met de hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. voor het laatst in Amsterdam 2020 in de internationale ring. De zoon van Vivaldi liep in Opglabbeek fris door de proef. Hoogte punten waren onder meer de appuyementen waar hij 8-ten voor scoorde. Bij Minderhoud zat wat juryverschil. De jury bij E zette het duo op de achtste plaats, terwijl de juryleden bij H en B Minderhoud op de derde plek hadden.

Ook Adelinde Cornelissen had de KWPN-hengst Governor-STR er ook geweldig voor staan. Voor deze Totilas was het niet alleen een internationaal debuut, maar ook debuteerde Cornelissen met de hengst in de Grand Prix. Cornelissen reed een foutloze proef met Governor die door de internationale jury met bijna 75% werd beloond (74,978%).

Uitslag
1. Edward Gal (Oosterbeek) - GLOCK’s Total US (v. Totilas), 78.674%
2. Edward Gal (Oosterbeek) - GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. (v. Totilas), 77.978%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) - GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi), 75.065%
4. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Governor-STR (v. Totilas), 74.978%
6. Marlies van Baalen (Brakel) - Go Legend (v. Totilas), 73.087%
7. Marlies van Baalen (Brakel) - Ben Johnson (v. Johnson TN), 72.630%
9. Lynne Maas (Schiedam) - Electra (v. Jazz), 72.152%
9. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Aquido (v. Undigo), 72.152%
11. Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Double Dutch (v. Johnson TN), 71.891%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto Edward Gal met GLOCK’s Total US door Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Verslag dressuurforum 14 september 2021
    Verslag dressuurforum 14 september 2021
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Tips van de top: De juiste hulpgeving
    Tips van de top: De juiste hulpgeving