­ Goed weekend voor Eventingruiters TeamNL *Update* - KNHS

Goed weekend voor Eventingruiters TeamNL *Update*

Geplaatst op 17 april 2021 in Eventing

In het eerste weekend dat de internationale sport weer van start gegaan is na alle problemen met de uitbraak van rhinopneumonie, hebben de eventingruiters van TeamNl goede zaken gedaan. In het Noord-Hollandse Oudkarspel was Tim Lips met zijn beoogde Olympische troef TMX Herby de beste in de CCI3*-S. In het Poolse Strzegom wist Jordy Wilken de CCI4*-S te winnen.

De wedstrijd in Oudkarspel zou oorspronkelijk al twee weken eerder verreden worden, maar door de lockdown als gevolg van de rhinopneumonie uitbraak werd het evenement verplaatst. Onder strikt protocol op gebied van corona en rhinopneumonie, wist de organisatie alsnog een knap evenement neer te zetten. In de CCI3*-S rubriek pakte Tim Lips met TMX Herby al direct in de dressuur afgetekend de leiding. Na een foutloos springparcours had Lips enige ruimte op zijn naaste concurrenten. In de cross hoefde hij dan ook niet de hoogste snelheid te vragen van zijn knappe vosje. De 4 strafpunten die Lips opliep voor het overschrijden van de toegestane tijd brachten de overwinning niet in gevaar.

Op zondag, de laatste dag van de wedstrijd in Oudkarspel waren er ook nog Nederlandse successen te verwelkomen. Thierry van Reine won met zijn nieuwe troef Classic Royetta de CCI2*-L wedstrijd. Bij de pony's ging de overwinning naar Lila van Rijthoven met Nemo 179. In de landenwedstrijd voor de pony's waren Nederland I en Nederland II van bondscoach Mans Buurman de teams die de ranglijst aanvoerden. 

Kijk hier voor alle uitslagen van de North Holland Horse Trials

Ook de wedstrijd in Strzegom was door de rhinopneumonie uitbraak verplaatst naar dit weekend. Helaas werd de wedstrijd geteisterd door heel slecht weer. Regen, sneeuw en temperaturen rond het vriespunt maakten het allemaal extra uitdagend. Veel ruiters besloten hun paarden terug te trekken voor aanvang van de cross, of reden in een rustiger tempo dan gebruikelijk rond op de zware bodem. Jordy Wilken zag daardoor zijn kans schoon en reed Burry Spirit in de snelste tijd rond waarmee hij de overwinning greep. KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer reed met haar ACSI Champ du Tailleur naar een mooie zevende plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen van Strzegom

Foto Tim Lips met TMX Herby door Ashley Claus

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
  • Verslag eventingforum 7 september 2021
    Verslag eventingforum 7 september 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 september 2021