­ Goede examenresultaten opleiding Aspirant Instructeur Allround in de Peelbergen - KNHS

Goede examenresultaten opleiding Aspirant Instructeur Allround in de Peelbergen

Geplaatst op 12 maart 2021

Een groep van 51 cursisten heeft afgelopen maand hun examen gedaan voor de opleiding Aspirant Instructeur Allround. Deze verkorte opleiding die door de KNHS-Academy werd georganiseerd op Equestrian Centre Peelbergen was alleen toegankelijk voor ruiters die in dressuur, springen of eventing in de sport een stand van minimaal Z hebben gehaald.

De opleiding Aspirant instructeur allround werd voor het grootste deel via zelfstudie gevolgd. De examencijfers voor deze groep waren uitzonderlijk hoog. Er waren diverse achten voor het onderdeel “trainen van een paard” en voor het onderdeel “lesgeven” werd zelfs een keer een negen behaald. De groep bestond hoofdzakelijk uit jonge profruiters die deze kans hebben aangegrepen om hun instructeurslicentie te behalen. Vanuit de groep is al aangegeven dat men graag een vervolg wil in de Peelbergen en de KNHS-Academy heeft laten weten dat men voornemens is om in het najaar een opleiding instructeur basissport te starten.

Gert Naber, teammanager KNHS-Academy: “Het is fantastisch om te zien dat deze grotendeels jonge profs deze instructeursopleiding met veel enthousiasme hebben gedaan. Ze zijn heel serieus met hun sport bezig maar denken intussen ook aan hun toekomst en zijn bereid tijd te investeren in deze opleiding. Het verbaast mij dan ook niet dat er zulke hoge cijfers werden behaald.”

Meer informatie over de KNHS-instructeursopleidingen via de KNHS-Academy
Is paardensport jouw passie? Voel je je thuis tussen de paarden en word je regelmatig gevraagd om advies als het om rijden of trainen van paarden gaat? Vind jij het leuk om jouw kennis te delen en om mensen te helpen om verder te komen in de sport? Wil je meer verdieping geven aan jouw vakmanschap en leren van professionals? Dan is het volgen van een KNHS-opleiding tot instructeur echt iets voor jou! Maak van jouw passie je vak! Hier vind je meer informatie over de verschillende opleidingen.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
  • Wisseling proeven Paardrijden.nl
    Wisseling proeven Paardrijden.nl
  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson