­ Goede start springruiters TeamNL bij het EK - KNHS

Goede start springruiters TeamNL bij het EK

Geplaatst op 01 september 2021 in Springen

Met de vierde plaats in het landenklassement en de zesde en negende plaats van Frank Schuttert en Marc Houtzager zijn de springruiters van TeamNL goed begonnen aan het EK in Riesenbeck. “We sluiten de eerste dag best goed af”, concludeert bondscoach Rob Ehrens na de eerste wedstrijd, die meetelt voor de landenwedstrijd en voor het individuele klassement.

Frank Schuttert begon goed aan het Longines FEI Europees Kampioenschap. Als zesde starter bleef Frank met zijn ruin Lyonell D lange tijd aan de leiding. Na 65 starters vindt hij zich op de zesde plaats van de uitslag. “Zo’n jachtparcours is best lastig aan het begin van het concours. Het liep echt zoals we van tevoren gehoopt hadden. Het is altijd goed om zo de toon te zetten”, lacht Schuttert.

Bart Bles had een wat stroeve start. Met Kriskras DV kreeg de debutant op het EK een springfout. “Ik had dat niet verwacht. Kriskras DV keek wat te veel naar de hindernis op het laatste moment. Ik had daarna wat ritmeproblemen, maar na hindernis drie was hij weer van mij en kon ik goed naar de finish rijden. Ik was echt wel verrast bij hindernis 1.”

“Een goed begin is het halve werk”, lacht Marc Houtzager na zijn foutloze ronde met Sterrehof’s Calimero. Met een tijd van 74.96 seconden staat Marc op de negende plaats. “Ik had hetzelfde plan als Frank. En dat lukte ook. Naar de laatste hindernis had ik misschien een galopsprong minder kunnen maken.”
Houtzager kijkt met vertrouwen naar de komende dagen. “We zijn met een goed team hier. Dit nog twee dagen volhouden. Het is een prachtige accommodatie hier. Dat kan niet beter. De bodem lijkt heel goed. We springen op het gras en dat doen onze paarden goed. Ik verwacht de komende dagen geen problemen.”

Harrie Smolders, die bij de Olympische Spelen een fantastische ronde reed in de finale van de landenwedstijd met Bingo du Parc, lukte dat dit keer niet. “Het was wat rommelig. Dat was jammer”, aldus Ehrens. Met twee springfouten en een tijd van 83.68 sec staat Smolders na de eerste wedstrijd op plaats 39.

“Het begin was goed. Frank Schuttert reed een toprondje. Precies zoals we gepland hadden dus dat was heel mooi”, vertelt bondscoach Rob Ehrens. “Bart herstelde zich knap na de fout op de eerste hindernis. Dan ben je een beetje het ritme kwijt, maar toch goed gefinisht. Marc deed wat we van hem verwachtten, ene strakke goede nulronde. Echt zuiver. We sluiten de eerste dag best goed af.”

Morgenmiddag rijden de deelnemers het tweede onderdeel van de landenwedstrijd. Vrijdag is de finale van de teams. Zondag volgt de individuele finale.

De Zweden, de Olympische kampioenen vanTokio, gaan aan de leiding voor Duitsland. Zwitserland staat voor Nederland op de derde plaats.

Uitslag eerste onderdeel Longines FEI EK Springen senioren, snelheid en wendbaarheidswedstrijd, 1.50m
1. David Will (Dui), C Vier (v.Cardento), 71.66 sec
2. Peder Fredricson (Zwe), Catch Me Not S (v.Cardento), 72.58 sec
3. Douglas Lindelow (Zwe), Casqou Blue (v.Chacco Blue), 93.99 sec
6. Frank Schuttert (Meeuwen, B), Lyonel D (v.Little Joe), 74.28 sec
9. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 74.96 sec
39. Harrie Smolders (Lage Mierde), Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), 83.68 sec
50. Bart Bles (Babberich), Kriskras DV (v.Cooper van de Heffinck), 86.35 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

EK Springen senioren, Landenklassement, na eerste onderdeel
1. Zweden, 222.15 sec = 3.59 str pnt
2. Duitsland, 224.51 sec = 4.77 str pnt
3. Zwitserland, 225.90 sec = 5.47 str pnt
4. Nederland, 232.92 sec = 8.97 str pnt
5. Frankrijk, 233.27 sec = 9.15 str pnt

Klik hier voor de volledige tussenstand

Programma Europese Kampioenschappen Springen, Riesenbeck (Dui)
Donderdag 2 september
13.00 uur Landenwedstrijd (deel 1)
Vrijdag 3 september
13.00 uur Landenwedstrijd (deel 2), finale
Zondag 5 september
14.00 uur Individuele finale, eerste ronde
16.00 uur Individuele finale, tweede ronde

Foto: Frank Schuttert en Lyonell D op weg naar plaats 6 (www.hippofoto.be)

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF