­ Goede vuurdoop voor de hengsten van Edward Gal - KNHS

Goede vuurdoop voor de hengsten van Edward Gal

Geplaatst op 26 april 2021 in Dressuur & Para

TeamNL dressuurruiter Edward Gal was met Glock’s Total US en Glock’s Toto Jr N.O.P. afgelopen weekend zeer succesvol in het Belgische Opglabbeek. Beide hengsten maakten hun internationale debuut en ze scoorden direct hoge percentages. Volgens Gal was het echter nog niet zo makkelijk als het eruit zag.

Gal blikt enthousiast terug op het weekend met zijn toppers. “Het waren spannende dagen. Glock’s Total US en Glock’s Toto Jr N.O.P. zijn nog niet zoveel gewend en dat was echt aan ze te merken. De omstandigheden waren moeilijk met een grote arena waar van alles omheen gebeurde en drukte op stal. De stallen waren wel vast, maar in een grote hal, dus je hoorde continu gehinnik en gestamp. En dan liepen er ook vaak kinderen met pony’s langs. Die onrust kennen mijn paarden niet en zeker bij hengsten geven dat soort dingen extra spanning. Ik was expres al een dag eerder gekomen om ze de tijd te geven om te acclimatiseren. Toen ik woensdag voor het eerst opstapte, was het bij allebei wel even goed vasthouden. Ze waren aardig fris.”

“Ook tijdens de proeven kon ik die spanning bij ze voelen. Daardoor ontstonden er hier en daar kleine storingen en slingers die niet nodig zijn. Maar desondanks bleven ze goed hun ding doen. Wat betreft de omstandigheden valt er nog wel wat te oefenen, er is nog veel ruimte voor verbetering. Opglabbeek was een mooie vuurdoop voor ze. Ik was zeker tevreden over de scores. De juryleden waren ook enthousiast. De foutjes werden terecht afgestraft, maar de goede dingen kregen hoge cijfers, dus dat is fijn.”

De komende maanden staan CDI Exloo, het NK dressuur en CHIO Rotterdam op het programma voor de dressuurruiters om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Gal: “Hopelijk kan alles gewoon doorgaan en kunnen we genoeg wedstrijdritme en nog een beetje ervaring opdoen. Voorlopig maak ik dan ook nog geen keuze tussen Glock’s Total US en Glock’s Toto Jr N.O.P. Eerst kijken hoe het seizoen verder verloopt.”    

Foto’s Hippofoto

©KNHS 2021, overname is niet toegestaan

 

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021